Ο Δημήτρης Καιρίδης επισκέφθηκε την Κρήτη με αφορμή τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών και τόνισε πως η συνεργασία της χώρας με την Τουρκία τον Μάρτιο στο μεταναστευτικό, οδήγησε σε σημαντική μείωση.

Ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε πως «η συνεργασία με την Τουρκία αποδίδει ήδη, καθώς τον Μάρτιο υπήρξε μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος στο Αιγαίο κατά 80%, ενώ όμοια, είναι η εικόνα και στην Κρήτη, όπου, μετά το αρχικό “κύμα” τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι αφίξεις παράνομων μεταναστών εμφανίζονται σαφώς μειωμένες, μετά την επίσκεψη στην Αίγυπτο του Έλληνα πρωθυπουργού, της Ιταλίδας ομολόγου του και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Η Ελλάδα τηρεί τη λελογισμένη και διεθνώς νόμιμη στάση στο μεταναστευτικό, ούτε ανοίγει διάπλατα τα σύνορα της, ούτε ρίχνει ανθρώπους στη θάλασσα – όπως κακόβουλα επιμένουν κάποιοι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Το ελληνικό κράτος έχει πλέον την εμπειρία και τον μηχανισμό, ώστε να προστατεύει τα σύνορα και τους ακρίτες του», είπε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κρήτη.