Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε στο «Πάμε Δανάη» του Mega για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές και τους νέους στόχους του, την υποκριτική αλλά και για τις καταγγελίες εις βάρος του.

Για την υποψηφιότητά του στις εκλογές, σημείωσε: «Θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Ήθελα να προσπαθήσω για μία δεύτερη θητεία. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά δεν έχει αλλάξει. Είναι ο πολιτισμός. Στην πολιτική δεν υπερασπίζεται και δεν μιλάει κανένας για τη χρησιμότητα που έχει ο πολιτισμός στη ζωή μας. Μπαίνοντας στο ευρωκοινοβούλιο το βασικό αφήγημά μας ήταν η οριζόντια συμπερίληψη του πολιτισμού, σε όλες τις πολιτικές. Μπαίνοντας στο ανεξάρτητο πεδίο είδα τα πράγματα διαφορετικά. Ήθελα η επιλογή μου να είναι όσο πιο “άχρωμη” και μη κομματοποιημένη γίνεται. Το “Πράσινο κίνημα” είναι ένα μικρό κόμμα άλλα έχει κάνει δουλειά η οποία δεν φαίνεται. Με το “Πράσινο κίνημα” είναι μία ωραία συνεργασία, ρομαντική γιατί δεν υπάρχουν αγκυλώσεις από πουθενά», είπε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

«Σοκαρίστηκα απ’ τις καταγγελίες εις βάρος μου – Ο κόσμος αψήφησε τα όσα λέγονταν, με στήριξε»

Ο ευρωβουλευτής έπειτα από καιρό αναφέρθηκε στο πολιτικό του προφίλ αλλά και στις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του το 2020 και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το 2023.

«Με έναν τρόπο πολύ περίεργο έμαθα αυτή την ιστορία. Έμαθα απλώς ότι υπάρχει αίτημα για την άρση της ασυλίας μου. Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει, σοκαρίστηκα πολύ. Από την καταγγελία μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Προώθησα όσο το δυνατόν γρηγορότερα την άρση της ασυλίας μου. Μετά από αυτό η εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν ελεύθερη να με καλέσει. Δεν υπήρξε κάποια κλήση από την εισαγγελία των Βρυξελλών. Από ό,τι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάτι το οποίο επείγει, είναι παγωμένο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια κατηγορία», αποκάλυψε σχετικά τις καταγγελίες για πρόκληση σωματικής βλάβης και βιασμό.

Και συνέχισε ο Αλέξης Γεωργούλης: «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη είμαι ελεύθερος και ηθικά και νομικά ελεύθερος να κατέβω στις εκλογές. Είναι μία πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση, γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά που γίνονται δημοσίως δεν έχουν σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας που μίλησε δημοσίως ήταν σύμφωνα με το πώς το φαντάζεται. Ίσως περίμεναν μία χιονοστιβάδα METOO που να μην σταματούσε ποτέ».

Για τη στήριξη του κόσμου και των συνεργατών του, υπογράμμισε πως, «αυτό που συγκινεί είναι ότι μίλησε ο κόσμος αψηφώντας τη χιονοστιβάδα. Με συγκινεί που κάποιοι μίλησαν χωρίς να έχουν μία δεύτερη σκέψη, χωρίς κάποιος να τους παροτρύνει. Να πάρω δηλαδή ένα τηλέφωνο και να πω “μίλα για μένα”. Όταν κυκλοφορώ έξω κάθε φορά θα έρθει κάποιος και θα μου πει: “εγώ δεν το πιστεύω” ή “δεν το φάγαμε” ή “κράτα γερά”. Κοίταξα να κρατήσω απόσταση από όλο αυτό. Όταν πας να απαντήσεις σε ένα πρόσωπο που ακούνε 15, γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει το δίκιο αυτού που φωνάζει περισσότερο. Αναγνωρίζω όλες τις γνώμες, ό,τι έχει πει ο καθένας, γιατί είναι η άποψή του».

«Θα ήθελα να ξανακάνω έναν ρόλο σαν αυτόν στη σειρά…»

«Αν είσαι μέσα στον δικό μου κύκλο και δεν θέλεις πια να είσαι, αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα που έχεις. Δεν κρατάω κακία απέναντι σε κάποιον, επειδή πίστεψε κάτι και αντέδρασε ανάλογα. Έχω χτυπηθεί πολλές φορές, βέβαια όχι με τέτοιον τρόπο. Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί, άλλα να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε και ευάλωτοι», πρόσθεσε.

Για την υποκριτική ο Αλέξης Γεωργούλης σημείωσε κλείνοντας πως «δεν θέλω να αφήσω την υποκριτική. Είναι το οξυγόνο της ψυχής μου. Θα ήθελα πολύ να ξαναέκαναν το “Είσαι το ταίρι μου”. Δεν φοβάμαι αν θα είναι τόσο πετυχημένο όσο το προηγούμενο».