Πολιτικές αντιπαραθέσεις συνεχίζει να προκαλεί το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Λιάκος, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το θέμα που μονοπωλεί τις τελευταίες ώρες την πολιτική επικαιρότητα.

«Είναι μια παιδική, ερασιτεχνική στρεψοδικία του κ. Πλεύρη που ήταν στη συζήτηση. Συμπλήρωσε την παράγραφο 27 του ψηφίσματος, έχει τη διατύπωση ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις αν η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμορφωθεί», είπε ο Χ. Γιαννούλης συμπληρώνοντας: «Συνέβαλε να προστατευτεί η χώρα μας για να συμμορφωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δίνει τη δυνατότητα αυτό το ψήφισμα να συμμορφωθεί η κυβέρνηση για το κράτος δικαίου».

Μάλιστα στη συνέχεια έκανε αναφορά για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην οικονομικού διευθυντή του κόμματος, Θύμιου Γεωργόπουλου, με την Κουμουνδούρου να τον διαψεύδει και να αναφέρει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τη διαχείριση των οικονομικών. Διάβασα και άκουσα ότι ο πρόεδρος του κόμματος ή το κόμμα προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Ο Θύμιος Γεωργόπουλος είναι ένα ιστορικό στέλεχος. (…) Η συνολική εικόνα της διαχείρισης των οφειλών στον ΣΥΡΙΖΑ διέπεται από το μεγαλύτερο ποσοστό διαφάνειας έναντι άλλων μεγάλων κομμάτων».

Από την πλευρά του ο Β. Λιάκος σχετικά με το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου είπε: «Βάζουν το κόμμα πάνω από την πατρίδα. Είναι ενοχλητικός ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την κατάσταση. (…) Στα όρια του ανθελληνισμού».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είπε ότι: «έδωσε επαρκείς εξηγήσεις και η ίδια και το υπουργείο Εσωτερικών, και χθες πάρθηκε η πρωτοβουλία για να ελεγχθεί περαιτέρω. Είμαι υπέρ να βγουν όλα στο φως».