Στο Σύνταγμα, στο πλευρό των αγροτών που έχουν «βουλιάξει» με τα τρακτέρ τους το κέντρο της πρωτεύουσας, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης λίγη ώρα πριν την έναρξη της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του.

Συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τους αγρότες και αναμενόταν να κατευθυνθεί προς την Κουμουνδούρου.

«Οι αγρότες και οι καταναλωτές αγκομαχούν για να επιβίωσουν»

«Πήγα σήμερα στο συλλαλητήριο των αγροτών για να υποστηρίξω τα δίκαια αιτήματά τους.

Γιατί ο αγώνας δίνεται μέσα στην κοινωνία, με την κοινωνία.

Οι αγρότες αγκομαχούν για να επιβιώσουν. Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση, μεσάζοντες και ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να μην υπάρχει αυτή η κοροϊδία. Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Επιτέλους να γίνει μια ρύθμιση οφειλών, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη δουν τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση. Απλά πράγματα να γίνουν άμεσα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου δεν αναμένεται να είναι το ίδιο θερμό για τον Στέφανο Κασσελάκη όσο αυτό που του επιφύλαξαν οι αγρότες έξω από τη Βουλή.

Ήδη τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένα με τη στάση του προέδρου του κόμματος, τόσο σχετικά με το περίφημο ερωτηματολόγιο όσο και με την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να μην πάρει μέρος στη χθεσινή συνεδρίαση και αντ’ αυτού να στείλει μια επιστολή επίθεσης στα μέλη της ΠΓ.