Κόντρα μεταξύ του Θοδωρή Λιβάνιου και του Κυριάκου Βελόπουλου καταγράφηκε στη Βουλή με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στην Ολομέλεια και την κριτική που άσκησε αναφορικά με την επιστολική ψήφο. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θύμισε στον πολιτικό αρχηγό πως ήταν υπέρ της διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού με επιστολική ψήφο, αλλά μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές και το ισχνό ποσοστό που έλαβε από τους εκτός επικράτειας εκλογείς «έκανε κωλοτούμπα».

«Το 2019 συμφωνούσατε με την επιστολική ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού. Το ίδιο κάνατε και το 2021. Το 2023 καταθέσατε μάλιστα και πρόταση νόμου για την επιστολική ψήφο. Το 2024 διαφωνείτε. Γιατί; Για το 0,94%. Αυτοί είστε, αυτό σας ταιριάζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος.

Απαντώντας ο κ. Βελόπουλος ανέφερε: «Ας ψηφίσουν οι νεκροί για εσάς, ας ψηφίσουν οι Έλληνες για εμάς», για να πάρει και πάλι τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνοντας πως: «Επειδή εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά, αν έχετε μία καταγγελία ότι έχει ψηφίσει νεκρός να την κάνετε, αλλιώς να σωπάσετε. Προτιμάτε να λέτε πράγματα στον αέρα».

Κλείνοντας την αντιπαράθεση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε: «Αφήστε τα βυζαντινά σε εμένα. Εσείς φύγατε από το ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Δημοκρατία και την καρέκλα. Εγώ έφυγα από το ΠΑΣΟΚ στα 22 μου χρόνια, εσύ όμως έφυγες για την καρέκλα».