Για τα όσα έγιναν το τριήμερο που μας πέρασε στις Σπέτσες, αναφορικά με τη συνάντηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και για τις επόμενες κινήσεις του κόμματος, μίλησε σήμερα στο Mega ο βουλευτής Κιλκίς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Εσωτερικών, Πέτρος Παππάς. «Ήταν ωραίο το τριήμερο, γιατί ήταν ένα παραγωγικό τριήμερο. Παράξαμε πολιτική. Μπήκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο, στην αιχμή της πολιτικής επικαιρότητας. Βγήκαμε όλοι πιο ευχαριστημένοι από αυτήν την διαδικασία. Ο κάθε τομεάρχης παρουσίασε τις προτάσεις του και πολιτικές πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά και τον απολογισμό του τομέα του. Στη συνέχεια συζητήσαμε για το πώς θα κινηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το τι ειπώθηκε στις συνεδριάσεις του τριημέρου σχετικά με το μείζον θέμα της ακρίβειας, ο κ. Παππάς απάντησε πως «για την ακρίβεια παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την κυρία Τζάκρη. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθούν αυτές οι προτάσεις, που παρουσιάστηκαν σε εμάς και που αφορούν συγκεκριμένα κοστολογημένα μέτρα, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι, ευέλικτοι και με αποτελεσματικές προτάσεις. Αυτό περιμένει ο κόσμος από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Όσον αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το εάν θα υπάρξει τελικά κομματική πειθαρχία για την ψήφιση του νομοσχεδίου, είπε πως «είναι ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχουν διαφωνίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν δε χρειάστηκε καν να συζητηθεί. Θα το ψηφίσουν όλοι εξ όσων αντιλαμβάνομαι. Δεν χρειάζεται να μπει κομματική πειθαρχία. Είμαστε όλοι συντεταγμένοι σε μια γραμμή».

Στο γιατί ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να κρατήσει χαμηλό προφίλ απάντησε πως το έκανε «για να δώσει έμφαση σε αυτό το οποίο κάνουμε, που είναι παραγωγή πολιτικής και να βάλει στο επίκεντρο όχι τη δική του εικόνα, αλλά την παραγωγή του έργου. Έβαλε στο επίκεντρο την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα το ξανακάνουμε ενδεχομένως το καλοκαίρι σε ένα άλλο, μη τουριστικό μέρος για καλοκαιρινή περίοδο. Ήρθαμε πιο κοντά, ανταλλάξαμε απόψεις και καταλήξαμε σε ένα πράγμα που είναι κρίσιμο για ένα πολιτικό κόμμα, στο ότι συνεκτικά πρέπει να προχωρήσουμε, με μια συνεκτική γραμμή ακόμα και εκεί όπου υπάρχουν διαφωνίες, τελικά να βγαίνει μια συνεκτική γραμμή, που να μας συμπεριλαμβάνει όλους».