«Το 2011 θα είναι σίγουρα μια διαφορετική χρονιά, εξίσου δύσκολη και προκλητική αλλά με άλλες στοχεύσεις και διαφορετικές προτεραιότητες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και σημείωσε ότι αυτή είναι η χρονιά των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών για τη χώρα, που θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και θα θέσουν τις βάσεις της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης.

«Εκεί στρέφεται πλέον η προσπάθεια, εκεί θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της πατρίδας μας», σημείωσε.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι στο 2010, στην πιο δύσκολη ίσως χρονιά μετά τη Μεταπολίτευση, η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις δύσκολες, με υψηλή συναίσθηση ευθύνης, αποφάσεις απόλυτα αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της χώρας και για να αποκτήσουμε εκ νέου το δικαίωμα να ελπίζουμε για το μέλλον.

Υπογράμμισε δε ότι με αυτές τις αποφάσεις η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο για να αλλάξει οριστικά το πρόσωπο της χώρας, -για το οποίο σημείωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι και αταλάντευτοι»- και τόνισε ότι αν και οι δυσκολίες σαφώς δεν έχουν ξεπεραστεί, τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2010, για να επισημάνει ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα προβλεπόμενα, καθώς το έλλειμμα μειώθηκε κατά 36,5% έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 33,2% και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7%.

Ανέφερε ακόμα ότι έως το τέλος του μήνα θα έχει ψηφιστεί ο νέος επενδυτικός νόμος, ότι σήμερα τέθηκε σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων «με σοβαρή και εκτεταμένη διαβούλευση» με τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς επίσης και ότι ο «Καλλικράτης» έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία του και αναδιοργανώνει τον διοικητικό χάρτη της χώρας.

Σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για θέματα απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση και πρόσθεσε ότι ήταν μια σύσκεψη για ενεργειακά θέματα που είναι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας μας.