«Θα γίνει έλεγχος παντού και σε όλα τα επίπεδα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες έχουν δημιουργηθεί από τη διοίκηση Σημανδράκου», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την παραίτηση του προέδρου του οργανισμού. «Μια καινούργια ημέρα ξεκινάει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η απόσταση που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού αποτελεί παρελθόν.

Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού. Στόχος μας είναι, να χτίσουμε άμεσα έναν Οργανισμό που θα λειτουργεί σωστά, οργανωμένα, σύγχρονα κι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις της κοινότητας, με έναν και μοναδικό σκοπό, την εξυπηρέτηση των αγροτών! Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια! και να γίνει αυστηρός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ θα γίνει προσπάθεια τακτοποίησης όλων των εκκρεμοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι του ΥπΑΑΤ, επισημαίνουν ότι θα ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης Σημανδράκου, καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των αγροτών. Στόχος του ΥπΑΑΤ είναι η ανασυγκρότηση και εξυγίανση του Οργανισμού ώστε να λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοπιστία, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, για να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων αγροτών» τονίζει στη δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός είναι αποφασισμένος «να βάλει “το μαχαίρι στο κόκκαλο”» και σημειώνουν ότι «μετά την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Βαγγέλη Σημανδράκου ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση του Οργανισμού». Επισημαίνουν ότι η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ανοίξει πληγές στους αγρότες καθώς υπήρξαν πολλές λάθος πληρωμές και τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο.