Αδυναμία κατανόησης της διαφοράς μεταξύ φορολογικών εσόδων και φορολογικών συντελεστών καταλόγισε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ενώ ως προς τις σημειακές παρεμβάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε ότι δεν θα αργήσουν να ανακοινωθούν.

«Ως προς το σκέλος των σημειακών παρεμβάσεων, δεν θα αργήσουν πολύ και θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης. Δεν παρεκκλίνουμε από τον πυρήνα του νομοσχεδίου», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη ότι η κυβέρνηση αυξάνει φόρους απάντησε: «Δεν είναι πρόβλημα της κυβέρνησης ότι υπάρχει πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί να διαχωρίσει τους φορολογικούς συντελεστές από τα έσοδα. Είναι λίγο μπερδεμένα όλα αυτά. Η κυβέρνησή μας μειώνει ή καταργεί φορολογικούς συντελεστές. Όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν αυξηθεί τουλάχιστον 30 συντελεστές».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Κασσελάκης, όπως και μια σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατούν να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ φορολογικών εσόδων και φορολογικών συντελεστών. Δεν έχει αυξηθεί ούτε ένας όσο κυβερνάμε».

Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι σε συνέχεια των 50 φόρων που καταργήθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας μονιμοποιούνται και μια σειρά μειωμένοι φόροι.

«Έβγαλε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ότι αυξάνονται φόροι. Δεν θα αυξηθεί ούτε ένας φορολογικός συντελεστής. Δεν θα υπάρξει επίσης ούτε μια αύξηση των έμμεσων φόρων», είπε ακόμα.