Για τη δύσκολη απόφαση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε συνέντευξή του ο Νάσος Ηλιόπουλος. Τονίζοντας πως «ο Στέφανος Κασσελάκης πορεύεται αντιδημοκρατικά», επεσήμανε ότι «η τοποθέτηση στον ΣΕΒ ήταν νεοφιλελεύθερη», ενώ δήλωσε ότι «μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να καταθέσουμε όνομα της Κ.Ο.».

«Προφανώς δεν μιλάμε για μια εύκολη υπόθεση, όταν φεύγεις από ένα χώρο που έχεις υπηρετήσει πάνω 20 χρόνια», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή (24/11) κληθείς να σχολιάσει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν μια απόφαση που τη ζυγίσαμε μέχρι τελευταία στιγμή, γιατί δεν υπήρχε άλλος δρόμος» τόνισε και πρόσθεσε ότι η κεντρική εικόνα της πολιτικής αποτελείται από «τον κ. Μητσοτάκη, που παίζει μπάλα μόνος του και μια αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν είναι απλά σε κρίση, αλλά σε πορεία απαξίωσης. Δεν είναι μόνο το φευγιό στελεχών, είναι και το ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο».

«Όταν δεν σου επιτρέπεται να συζητήσεις τις ενστάσεις σου, δεν υπάρχει οξυγόνο»

«Έχουμε προοδευτικές δυνάμεις που δεν απαντάνε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την απλή διαπίστωση αρνείται να τη συζητήσει. Όταν δεν σου επιτρέπεται να συζητήσεις τις ενστάσεις σου, δεν υπάρχει οξυγόνο» σημείωσε.

Απαντώντας στο γιατί δεν έμειναν να βοηθήσουν το κόμμα, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι υπάρχουν «στοιχεία βίαιης συντηρητικής μετατόπισης».

«Παρατηρείται επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα, που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει και πορεύεται αντιδημοκρατικά. Οταν μιλάει σαν CEO μιας υπό εκκαθάριση εταιρίας, προσβάλλει ανθρώπους που έδωσαν μάχη, για να γίνει κυβέρνηση αυτό το κόμμα» δήλωσε.

Για τον χαρακτηρισμό «αποστάτες» είπε ότι« είμαστε και θα είμαστε βουλευτές της αριστεράς». «Δεν έχουμε μετακινηθεί χιλιοστό από αυτό που λέγαμε για να διεκδικήσουμε την ψήφο των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται αυτήν τη στιγμή. Υπερασπιζόμαστε ότι η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ρωγμές στον νεοφιλεθευρισμό, μειώνοντας φτώχεια και ανισότητα».

Για την κοινοβουλευτική ομάδα που θα συγκροτήσουν οι αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει οριστικοποιηθεί το όνομα και ο επικεφαλής.« Ο επόμενος στόχος είναι να εκφραστεί ένας αριστερός, προοδευτικός, οικολογικός χώρος στις ευρωεκλογές», υπογράμμισε.

Κλείνοντας, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «το κόμμα αυτό είναι σε καθήλωση και ο ΣΥΡΙΖΑ σε φθορά και δεν μπορούν να εκφράσουν μια εναλλακτική αντιπολίτευση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη».