Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε στο OPEN, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις. Είμαι οργανωμένος σ’ αυτό το χώρο από το 2001. Το τελευταίο διάστημα είχαμε επιλέξει να μην κάνουμε δημόσιες εμφανίσεις γιατί είχαμε επιλέξει τις διαφωνίες μας να τις παλέψουμε μέσα στις συλλογικές μας διαδικασίες.

Δεν είναι εύκολο να βλέπεις κάτι για το οποίο έχεις αγωνιστεί για 20 χρόνια οδηγείται σε ένα αδιέξοδο, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς στη ζωή υπάρχουν και οι δύσκολες αποφάσεις. Η μεγάλη εικόνα δείχνει μια κυβέρνηση που ενώ υλοποιεί βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές παραμένει κυρίαρχη. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταρρέει. Σε τέσσερις μετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα. Αυτό το παλεύεις στο βαθμό που η ηγεσία παραδέχεται το πρόβλημα. Η σημερινή ηγεσία, αρνείται να παραδεχτεί το πρόβλημα και μιλά για υπονομευτές. Τα ίδια ακούσαμε όταν κάναμε κριτική και για την ομιλία στο ΣΕΒ».

Παράλληλα ερωτώμενος σχετικά με τους λόγους της αποχώρησης σημείωσε: «Έχεις ευθύνη όταν βλέπεις κάτι να πηγαίνει στο γκρεμό να πεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Δεν θα κάνουμε εμφύλιο με τον Πολάκη και με τον Κασσελάκη. Το πρόβλημά μας είναι ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση και χρειάζεται ένας αριστερός προοδευτικός πόλος που θα μπορεί να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία. Πώς να συζητήσω με μια άποψη που δεν ξέρω τι μου ξημερώνει, είναι άλλη τη Δευτέρα, άλλη την Τετάρτη.

Έχει εντελώς αντιφατικές θέσεις και μηνύματα. Όταν δίνει συγκροτημένη θέση συνήθως είναι βαθιά συντηρητικά. Τα περί νοικοκυρεμένης Ελλάδας δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα που έχουμε παλέψει το προηγούμενο διάστημα. Αυτό είναι πολιτική διαφωνία. Η άλλη πλευρά δεν θέλει να μπει στην πολιτική συζήτηση. Δεν κάνουμε αυτή την κίνηση για να γίνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Είναι κίνηση ευθύνης γιατί η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση ενάντια στη Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα πολιτικό σχέδιο που θα μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Το μόνο πλαίσιο που είναι άξιο να αγωνιστείς είναι αυτό που θα μπορεί στο σήμερα να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων».

Σχετικά με το αν πρόκειται να ηγηθεί ο Αλέξης Χαρίτσης της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, «θα κάνετε λίγες ημέρες υπομονή. Αρχές της άλλης εβδομάδας θα συγκροτήσουμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο Αλέξης Χαρίτσης σίγουρα μπορεί να υπηρετήσει αυτή τη θέση». Παράλληλα σχετικά με το όσα ειπώθηκαν μεταξύ εκείνου και του Αλέξη Τσίπρα σε συνάντηση που είχαν πριν την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, ο ίδιος τόνισε: «Ό,τι και να γίνει ποτέ δεν μεταφέρεις μια ιδιωτική συζήτηση. Τίποτα δεν θα αλλάξει ότι ο Τσίπρας ήταν ο πρώτος μου γραμματέας στη νεολαία του Συνασπισμού. Έφερε την Αριστερά στην κυβέρνηση».