Ο Κωστής Χατζηδάκης έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη με αφορμή το νέο νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής και ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν όσοι έδιναν ελάχιστα ή καθόλου φόρους.

«Είναι ένα σύστημα που μοιάζει με αλλά, όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας. Δεν πρωτοτυπούμε, κάνουμε ένα θαρραλέο βήμα γιατί έχουμε μια προκλητική φοροδιαφυγή από ορισμένους», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Έπειτα, διευκρίνισε ότι «απευθύνεται σε αυτούς που είναι πολύ κάτω τα εισοδήματά τους, κάποιοι μάλιστα θα έχουν και κέρδος με τη μείωση κατά 50% του τέλους επιτευδεύματος το οποίο μετά θα καταργηθεί πλήρως. Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο κάνουμε μια πολυεπιπεδη επέμβαση» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και διευκρίνισε:

«Είναι το POS που θα συνδεθούν με τις ταμειακές μηχανές, είναι τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, είναι τα myDATA για να γίνονται καλυτέρα οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ, κάνουμε ισχυρή παρέμβαση στα θέματα του λαθρεμπορίου, στα Airbnb που προσδοκούμε παραπάνω έσοδα. Είναι μια γενναία μεταρρύθμιση με χρώμα κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε στη συνέχεια.

Επίσης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση δεν απειλεί. Η προσπάθεια μας είναι να πληρώσουν κάποιοι που δεν πλήρωναν καθόλου ή ελάχιστα».