Έντονο άρωμα γυναίκας θα αποπνέει το νέο δημοτικό συμβούλιο στους Λειψούς που προέκυψε μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως από τους συνολικά 13 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους οι 7 είναι γυναίκες ήτοι πάνω από τα μισά μέλη, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλον δήμο της χώρας

Να σημειώσουμε καταρχάς ότι το μικρό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου εξέλεξε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Βασικά τον είχε εκλέξει πριν καν στηθούν οι κάλπες καθώς ο 50χρονος νυν τοπικός δημοτικός άρχοντας κ. Φώτης Μάγγος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Ειδικότερα, προσήλθαν 422 άτομα στο εκλογικό κέντρο, εκ των οποίων οι 337 επέλεξαν τον επικεφαλής του συνδυασμού «Λειψοί – Νέα τροχιά ανάπτυξης – Πρώτα ο άνθρωπος», τα άκυρα ήταν 35 ενώ βρέθηκαν και 10 λευκά.

Από τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο προβλέπει 13 μέλη, αναδείχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι οι 13 πρώτοι σε ψήφους του συνδυασμού. Ο πρώτος έλαβε 143 ψήφους (που ήταν και γυναίκα, η κα Δέσποινα Κούρου) και ο 13ος συνολικά 33.