«Είναι ένα μέτρο που εξετάζουμε» σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δόσεων στην καταβολή του ΦΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση αυτόφωρης διαδικασίας για όσους δεν αποδίδουν το ΦΠΑ, τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει κάτω από αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Αναφερόμενος στο μέτρο του συμψηφισμού ΦΠΑ που οφείλει το κράτος με χρέη των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τέτοιοι συμψηφισμοί υπάρχουν και με το ΦΠΑ και με άλλους φόρους, τονίζοντας ωστόσο ότι οι οφειλές αυτές θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά το στενό δημόσιο τομέα και όχι ασφαλιστικά ταμεία και νομικά πρόσωπα.

Αναφερόμενος στην περαίωση, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι τα έσοδα ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ και προανήγγειλε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όσους δεν έκαναν περαίωση.

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, τη φορολογική διαιτησία, μία ανεξάρτητη αρχή στην οποία θα προσφεύγει ο φορολογούμενος, ενώ απόφαση θα εκδίδεται μέσα σε έξι μήνες.