Ο συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, ζήτησε να καθαιρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Κεντρικής Επιτροπής, γιατί με βάση τον ίδιο, είναι μια «καρικατούρα» που παριστάνει τον αρχηγό της παράταξης.

«Ως απολογητής και “σημαιοφόρος” των απόψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την “επιχειρηματικότητα”, εμφανίστηκε στη συνέλευση του ΣΕΒ η θλιβερή “καρικατούρα” που παριστάνει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης», έγραψε χαρακτηριστικά σε άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Επίσης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η γελοιοποίηση του κόμματος εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Μετά την ανατριχιαστική τοποθέτησή του υπέρ της “ευγονικής” στο ζήτημα της παρένθετης μητέρας, προχθές είχαμε την ταύτισή του με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ και του Νετανιάχου στο θέμα της Γάζας, με μια μονόπλευρη και κατάπτυστη ανακοίνωση. Ταυτόχρονα, ο ίδιος εξακολουθεί να λέει ψέματα, να μην απαντά σε ερωτήματα και να αφήνει βαριές σκιές και υπόνοιες για το βιογραφικό του. Ως εδώ!».

«Η ενεργοποίηση του άρθρου 20 παρ.4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καθαίρεση του Προέδρου από την ΚΕ, είναι πλέον η μόνη διέξοδος. Τα μέλη της ΠΓ και της ΚΕ που διαφωνούν έχουν ιερή υποχρέωση έναντι του κόμματος και της ιστορίας της Αριστεράς να αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία. Εγκριθεί δεν εγκριθεί από τους υπάρχοντες συσχετισμούς στην ΚΕ, θα έχουν επιτελέσει το καθήκον τους απέναντι στον κόσμο της Αριστεράς και στους εαυτούς τους», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Τάκης Κατσαρός.