Σε πλήρη κινητικότητα βρίσκεται ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός με στόχο την επικράτηση στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής των «εκλεκτών» της ΝΔ στις 6 περιφέρειες [Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Μακεδονίας – Θράκης, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου] και στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός βγαίνει μπροστά για να στηρίξει τις επιλογές της γαλάζιας παράταξης, να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους, ενώ εντείνονται οι ζυμώσεις, οι συνέργειες και το παρασκήνιο. Και παρότι αύριο θα συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο, όπως είχε προαναγγελθεί, πληροφορίες του Newsbeast αναφέρουν ότι το γαλάζιο επιτελείο βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις, μελετώντας τον εκλογικό χάρτη όπως διαμορφώθηκε την προηγούμενη Κυριακή και ρίχνοντας γέφυρες σε ανθυποψήφιους που είτε εν συνόλω είτε σε επίπεδο στελεχών μπορούν να στηρίξουν τα πρόσωπα που έχουν λάβει το χρίσμα από τη ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό οι γαλάζιοι επιτελείς καταρτίζουν το πρόγραμμα των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο θα περιλαμβάνει τη Μαγνησία και τη Θράκη (Χρήστος Μέτιος), ενώ πιθανότητα επίσκεψη – αστραπή θα κάνει και στην Πελοπόννησο (Δημήτρης Πτωχός), ενώ αντίστοιχα στο πλευρό των γαλάζιων υποψηφίων βρίσκονται ήδη ανώτατα κομματικά στελέχη, βουλευτές και υπουργοί για να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους. Χθες συνάντηση είχε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος με τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη του στο πρόσωπό του, ενώ αντίστοιχα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος έκανε κοινή περιοδεία με τον Κώστα Αγοραστό (41,37%), χαρακτηρίζοντας επωφελή για τη Λάρισα την παρουσία του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δεδομένου ότι ο αντίπαλός του Δημήτρης Κουρέτας ( ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ) κατέγραψε υψηλό ποσοστό (34,1%) το ενδιαφέρον στρέφεται στις ψήφους της Ελευθερίας Τζανακούλη, η οποία προέρχεται από τη ΝΔ και κατέβαινε χωρίς στήριξη.

Τηλεμαχία σήμερα Μπακογιάννη – Δούκα

Τα ξίφη αναμένεται να διασταυρώσουν σήμερα το βράδυ στις 21.15 οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας στο ντιμπέιτ που θα φιλοξενήσει η ΕΡΤ. Οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες εκ των οποίων η μια δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα. Οι ενότητες είναι οι εξής: α) Λειτουργία της πόλης β) Ασφάλεια γ) Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα δ) Υποδομές/ανάπτυξη ε) Κοινωνική πολιτική στ) Πολιτισμός ζ) Ελεύθερη ενότητα, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν έως και τρεις ερωτήσεις στον αντίπαλό τους, κάτι που δεν είχε επιτραπεί στις εθνικές εκλογές, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη.

Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής δικαίως θεωρείται ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη το βράδυ της περασμένης Κυριακής για να τον συγχαρεί.

Από την επομένη μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρδαλιάς δεν έχει σταματήσει λεπτό να εργάζεται έτσι ώστε ο νυν δήμαρχος Αθηναίων να βρεθεί και πάλι στο γραφείο με θέα την πλατεία Κοτζιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης με μεγάλη επιρροή στη βάση του κυβερνώντος κόμματος δεν αποκλείεται να βρεθεί στην Θεσσαλία δίπλα στον Κώστα Αγοραστό και ενδεχομένως και στην Πελοπόννησο για να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα Πτωχού και να πείσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία.