Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής (8/10) μίλησε το πρωί της Δευτέρας (9/10) η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη. «Προφανέστατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος» δήλωσε ενώ εξήγησε πως ο πρωθυπουργός είχε και μεγάλες απώλειες.

Σε συνέντευξή της στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη η Δώρα Αυγέρη σημείωσε αναφερόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη «το αποτέλεσμα δεν το χρεώνεται, ωστόσο ο νέος πρόεδρος είχε την πολιτική γενναιότητα και να πει ότι χρειάζεται ανασυγκρότηση».

«Αυτή είναι η αποστολή μας. Να μην περάσει χωρίς αξιοποίηση καμία πολιτική στιγμή για να πετύχουμε νίκες υπέρ της κοινωνίας και αναφέρομαι στην περίπτωση της Θεσσαλίας» δήλωσε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών» επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «αλλά και με μεγάλες απώλειες στα επιμέρους σημεία».

Εξηγώντας ότι δικαιολογεί την εκτίμηση για «απώλειες» όσον αφορά τον πρωθυπουργό, η Δώρα Αυγέρη είπε «δεν αναφέρομαι μόνο στις περιφέρειες αλλά και στον δήμο Αθήνας και τον δήμο Θεσσαλονίκης».