Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον είναι αυτό που διεξάγεται στο Κίεβο για τον τέταρτο όμιλο ανάμεσα σε Σουηδία και Γαλλία (21:45). Τη στιγμή που οι Σκανδιναβοί δεν έχουν καμία ελπίδα πρόκρισης και δεν μπορούν ούτε να αποφύγουν την τελευταία θέση του γκρουπ, οι «τρικολόρ» ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Η Γαλλία προκρίνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας, ακόμη και με ήττα με ένα γκολ διαφορά.

Ο Λοράν Μπλαν πιθανώς να προχωρήσει σε αλλαγές. Ο Κοσιελνί διεκδικεί τη θέση του στόπερ από τον Ραμί, ο Κλισί αυτή του Εβρά, ενώ ο Εμβιλά ίσως κάνει την πρώτη του εμφάνιση αντί του Καμπάιγ, που έχει έναν μικροτραυματισμό. Εκτός πλάνων για το συγκρότημα του Έρικ Χάμρεν είναι ο τραυματίας Ελμάντερ και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ελμ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 17 φορές, με τη Γαλλία να μετρά 8 νίκες έναντι 4 των Σουηδών. Στη μοναδική τους συνάντηση σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 1992 στη Σόλνα, είχαν έρθει ισόπαλες 1-1.

Πιθανές συνθέσεις:


Σουηδία (Χάμρεν):
Ίσακσον, Λούστιγκ, Βέρνμπλουμ, Μέλμπεργκ, Σαφάρι, Σβένσον, Κάλστρομ, Βίλχελμσον, Τοϊβόνεν, Μπαϊράμι, Ιμπραΐμοβιτς.

Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί ή Κοσιελνί), Μεξές, Κλισί (Εβρά), Εμβιλά, Ντιαρά (Καμπάιγ), Ριμπερί, Νασρί, Μενέζ, Μπενζεμά.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα. Στο όριο των καρτών είναι από πλευράς Σουηδίας οι Ελμ, Κάλστρομ, Γ. Όλσον, Μέλμπεργκ και Σβένσον και από πλευράς Γαλλίας οι Ντεμπισί, Μεξές και Μενέζ.

Βαθμολογία

1. Γαλλία 4 (3-1)
2. Αγγλία 4 (4-3)
3. Ουκρανία 3 (2-3)
4. Σουηδία 0 (3-5)

Κριτήρια ισοβαθμίας

1) βαθμοί στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
2) διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
3) καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
4) συνολική διαφορά τερμάτων
5) καλύτερη επίθεση στον όμιλο
6) βαθμολογία της χώρας στην κατάταξη της UEFA
7) Fair Play
8) Κλήρωση

Πηγή: sport-fm.gr