«Όταν προκριθείς στον επόμενο γύρο σε μια τέτοια διοργάνωση όλα μπορούν να γίνουν», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την επιτυχία της Εθνικής ποδοσφαίρου και τον προημιτελικό του Euro 2012. Καλή ομάδα αλλά με αμυντικές αδυναμίες η Γερμανία, σύμφωνα με τον βοηθό του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλη απώλεια την απουσία του Καραγκούνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Τοπαλίδη:

-Για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας:

«Το συναίσθημα δεν περιγράφεται. Πρέπει να το ζήσει κάποιος για να μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει μια τέτοια πρόκριση. Όταν περνάς στον επόμενο γύρο όλα μπορούν να γίνουν.

-Για την Γερμανία:

«Τους Γερμανούς τους γνωρίζω καλά. Φυσικά και είναι καλή ομάδα αλλά έχουν και αρκετές αδυναμίες τις οποίες έχουν δείξει και στα φιλικά αλλά και -για παράδειγμα- στο παιχνίδι με την Πορτογαλία. Σε αυτό δυσκολεύτηκαν αρκετά για να σκοράρουν και να νικήσουν. Γενικότερα προσπαθούν να μην είναι τόσο επιθετικοί. Τα μπακ αγωνίζονται πολύ μπροστά. Οι αντίπαλοι έχουν κάνει πολλές ευκαιρίες απέναντί τους και για αυτό προσέχουν περισσότερο την άμυνα σε σχέση με το παρελθόν».

-Για την παρουσία των παικτών της ομάδας του 2004 στην Εθνική:

«Είναι οι οδηγοί της ομάδας και ξέρουν πως θα την οδηγήσουν μπροστά. Είναι κακό που ο Καραγκούνης δεν θα είναι παρών στο παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη απώλεια, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μας στοιχίσει».

-Ποιος είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Καραγκούνη;
«Δεν μπορώ να απαντήσω ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης τους. Δεν ξέρω πως θα αντιμετωπίσει την Γερμανία ο Φερνάντο Σάντος και τι πλάνα έχει καταστρώσει με τους συνεργάτες του. Αυτός μόνο μπορεί να μας πει ποιος είναι ο ιδανικός. Όποιος και να είναι αυτός όμως δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει. Δεν πάει να πει αυτό ότι θα χάσουμε απλώς είναι μια σημαντική απώλεια».

-Για την προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι αυτό:
«Όταν περάσεις στο δεύτερο γύρο κοιτάζεις να είναι οι παίκτες πανέτοιμοι. Προσπαθείς με συζητήσεις να τους προετοιμάσεις. Αλλά βέβαια στην περίπτωση τη δική μας δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο»

Πηγή: sport-fm.gr