Δρομολογούνται αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ

Συζήτηση για μετεξέλιξη σε ένα νέο πολιτικό φορέα


ArchiveΕΚΛΟΓΕΣ 2012
23:29
20/06/2012
Δρομολογούνται αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ
7
loading

Ο πρώτος κύκλος συζήτησης στο εσωτερικό του Συνασπισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε αργά απόψε στην Πολιτική Γραμματεία, με την ανάλυση δύο κειμένων που αναφέρονται σε πολιτικά και οργανωτικά θέματα, δηλαδή για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και τις εκτιμήσεις γύρω απ' αυτό, και για οργανωτικά θέματα.

Η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε σε δύο συνεδριάσεις, σήμερα και προχθές, για το πώς διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Επίσης έγινε μια πρώτη εκτίμηση για το νέο κομματικό ακροατήριο και παράλληλα διεξήχθη συζήτηση για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο πολιτικό φορέα, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, και αν απαιτείται ένα ιδρυτικό συνέδριο για να ενσωματώσει αυτή τη δυναμική ή αν το υφιστάμενο κομματικό σχήμα μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα, κυρίως στην αυξημένη κοινωνική και πολιτική επιρροή του κόμματος.

Το δεύτερο κείμενο αφορούσε τις οργανωτικές διαδικασίες, κυρίως στα χρονοδιαγράμματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες.

Οι σκέψεις αυτές, γιατί πρόκειται για μια αρχική συζήτηση, πιθανόν να παραπεμφθούν σε συνέδριο το Φθινόπωρο ή να προκριθεί μια άλλη διαδικασία. Προς το παρόν τα κείμενα αυτά παραπέμπονται για συζήτηση και στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού το επόμενο Σαββατοκύριακο, όποτε θα δοθούν και οι κατευθυντήριες γραμμές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar GM

  Το μεταναστευτικό και τα Εθνικά θέματα χρειάζονται άμεση επαναπροσέγγιση!
  και ξεκάθαρες θέσεις

  1. avatar rationalist

   Να προσθέσω και διαγραφή των όποιων ακραίων φωνών από το κόμμα.

 2. avatar Olympic

  Αυτό δείχνει πως μιλάμε για ανέτιμο κόμμα. Φανταστείτε να έβγαινε 1ο!

  1. avatar rationalist

   Φυσικά και ένα κόμμα το οποίο πριν λίγο καιρό ήταν στο 4% δεν μπορεί να είναι απολύτως έτοιμο αλλά και πάλι χειρότερα από την νδ δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει.

  2. avatar gianisp

   κομμα??????
   τωρα θα αρχισουν τα οργανα

  3. avatar provata

   ναι φίλε πάλι καλά να λες που βγήκε πρώτο το έντιμο κόμμα ...

 3. avatar gianisp

  με πιο τροπο?ολοι κανουμε αυτη την διαπιστωση αλλα συμμετεχουμε σε αυτην την σαπιλα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει