Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, διατυπώνει ο Αλέξης Τσίπρας στους Financial Times και προσθέτει ότι θα αντικαταστήσει το μνημόνιο με σχέδιο ανόρθωσης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τον Μπαράκ Ομπάμα και λέει ότι είχε δίκιο μιλώντας για την αναγκαιότητα της ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι αυτό ταιριάζει και στη δική μας χώρα.

«Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο όταν είπε την Παρασκευή: «Ας κάνουμε ότι μπορούμε για ανάπτυξη τώρα, ακόμη κι αν εξετάζουμε το μακροπρόθεσμο σχέδιο για την σταθεροποίηση των χρεών και των ελλειμμάτων και ξεκινάμε τη μείωσή τους με ένα σταθερό και λογικό τρόπο». Αυτό ταιριάζει και για τη δική μου χώρα.

Η ανάγκη να δοθεί μία ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα και ένα νέο μέλλον είναι τώρα ευρύτερα αποδεκτή από ποτέ» γράφει στο άρθρο του.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις εκλογές εκτίμησε ότι θα έχει σαφή εντολή από τον λαό και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα στην Ελλάδα.

Τονίζει ακόμη ότι η Ελλάδα θέλει να αντικαταστήσει το παλιό και αποτυχημένο μνημόνιο με ένα «εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη». «Αυτό είναι απαραίτητο για να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και για να σωθεί το ενιαίο νόμισμα» γράφει στο άρθρο του.

Ο Α. Τσίπρας σημειώνει πως με το δικό του σχέδιο θα ακολουθήσει πρόγραμμα ρεαλιστικής και κοινωνικά δίκαιης δημοσιονομικής σταθεροποίησης.