Νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, συγκαλεί σήμερα στις 14:00 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχαν χτες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης. Στη σημερινή σύσκεψη δεν θα συμμετέχει η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χτες δεν συμμετείχε στη συζήτηση, ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του Κάρολου Παπούλια για κατ ιδίαν συνάντηση ή με όλα τα κόμματα εκτός της Χρυσής Αυγής.

Η σύσκεψη της Δευτέρας ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα και, παρότι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί και «το θέμα δεν έκλεισε».

Δήλωση, προσερχόμενος, έκανε μόνο ο Αντώνης Σαμαράς: «Η χώρα αντιμετωπίζει άμεσο και υπαρκτό πρόβλημα. Συνεχίζω και αγωνίζομαι εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για εξεύρεση λύσης», είπε.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο τραπέζι θα έμπαινε και η πρόταση για το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, δηλαδή ένα μικρό σχήμα με πολιτικούς εν ενεργεία, αλλά και άλλους που θα κληθούν από την εφεδρεία και με περιορισμένο αριθμό τεχνοκρατών.