Στο εκλογικό κέντρο του 2ου και 3ου Δημοτικού Κέρκυρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πανεπιστημιακός Γ. Ρούσης.

«Οι σημερινές εκλογές» δήλωσε «θα δείξουν το βαθμό συνειδητότητας του ελληνικού λαού, το κατά πόσον θα κατορθώσει να σπάσει τη δύναμη της συνήθειας και τον φόβο, και μέσα στην Αριστερά, το κατά πόσο θα ξεπεράσει την “αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι” και θα τιμωρήσει τον σεχταρισμό».

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία του κόμματος, στα εκλογικά κέντρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Περιστέρι, την Πετρούπολη και, στη συνέχεια, στα Λιόσια, εξελίχθηκε, από το πρωί, «επιδρομή της Χρυσής Αυγής», με την απειλή «θα τα πούμε το βράδυ».

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, όπως κατήγγειλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι, όταν μία ομάδα τριάντα μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης εισέβαλε στο 6ο και 8ο Λύκειο Περιστερίου, έκανε πορεία μέσα στο εκλογικό κέντρο, με επιθέσεις και προπηλακισμούς ενάντια στους εκπροσώπους των κομμάτων της Αριστεράς που βρίσκονταν, καθώς και σε πολίτες που είχαν πάει για να ψηφίσουν, προειδοποιώντας για το τι θα συμβεί στο μέλλον και απειλώντας την Αριστερά και όσους διαμαρτύρονταν για αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος και παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία. Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες, αποχώρησαν, δηλώνοντας σαφώς ότι θα συνεχίσουν τέτοιες επιθέσεις όλη μέρα».