Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει επανέλαβε απόψε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, τον Α. Τσίπρα, τον Πάνο Καμένο και τους ακροδεξιούς και μίλησε για «νέα και παλιά κόμματα, που κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πάρομε εμείς ισχυρή εντολή».

«Μας λένε είπε πως θέλουν να μειώσουν τους φόρους όταν οι ίδιοι νομίζουν ότι ξεχνάει ο κόσμος πως εκείνοι ανέβασαν και ξανανέβασαν τους φορολογικούς συντελεστές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο και συνέπεια και είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα από τα δύο. «Ποιος θα τους πιστέψει πια είτε μέσα είτε έξω από την Ελλάδα» διερωτήθηκε.

Ακολούθως, αναφέρθηκε σ’ αυτούς που θέλουν, όπως είπε, να εμποδίσουν την αυτοδυναμία της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή. Κόμματα που δεν είναι αριστερά, μάς είπαν επίσημα ότι θα ήθελαν να κυβερνήσουν με την Αριστερά. Κόμματα που δεν είναι ΠΑΣΟΚ αλλά παίζουν το παιχνίδι του για να πέσει στα μαλακά, για να έχει το ΠΑΣΟΚ πολιτική ασυλία για εκείνα τα οποία έκανε, και βλέπουμε, πρόσθεσε, το φαινόμενο Τσίπρας και Καμμένος μαζί να θέλουν να δώσουν φιλί ζωής, ασυλία πολιτική, στο ΠΑΣΟΚ το οποίο γκρεμίζεται. Νέα και παλιά κόμματα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πάρομε εμείς ισχυρή εντολή».

Αναφερόμενος στην Ακροδεξιά έκανε λόγο για «κάποιο κούφιο πατριωτισμό που όπως είπε, θέλουν να πουλήσουν ορισμένοι, που φθάσανε στο σημείο να χαιρετάνε ναζιστικά.

«Αυτοί που φοράνε ναζιστικά σύμβολα και θαυμάζουν τους Ναζί και το Χίτλερ», πρόσθεσε ο Α. Σαμαράς, «δεν έχουν καμιά σχέση μαζί μας, δεν είναι πατριώτες, είναι εχθροί της πατρίδας».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ δεν προσπαθεί να νικήσει ούτε να πείσει θέλει αλλά να διασωθεί και όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούν να επωφεληθούν από την κρίση, τζογάρουν πάνω στην απελπισία του κόσμου, που δημιουργεί η κρίση και προσπαθούν να μην πάρει η ΝΔ ισχυρή εντολή.

Η ΝΔ, τόνισε, προχωρεί όχι με λόγια αέρα αλλά για πραγματική ανατροπή. Με το σχέδιο που έχουμε θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα αλλά πριν τα αλαλάξουμε, πρόσθεσε, πρέπει να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ και τόνισε ότι η Ανάπτυξη της Ελλάδας θα είναι αληθινή και θα είναι υγιής, επειδή θα κάνει τον αγρότη επαγγελματία και επιχειρηματία. Θα τον κάνει ανταγωνιστικό.

  Ιδιαίτερεςαναφορές έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Κρήτη που την χαρακτήρισε ευλογημένο τόπο και ανέπτυξε τις προτεραιότητες του για το νησί, δηλαδή υποδομές, βόρειος οδικός άξονας και κάθετοι άξονες, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πυλώνα του τουρισμού.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς ζήτησε «να είμαστε αδελφωμένοι και μονιασμένοι» και ζήτησε ισχυρή εντολή, για να σταθεροποιήσει τη χώρα και να ενώσει το λαό.