«Είμαι αποφασισμένη και θα σπάσω το απόστημα του πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από την Ιεράπετρα Λασιθίου, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

Σε συνέντευξή της, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε αδιόρθωτα τα δυο «τέως μεγάλα κόμματα», που «δεν έχουν πάρει κανένα, μα κανένα μήνυμα από την κρίση». Εξακολουθούν, είπε, και πολιτεύονται με τον ίδιο παλαιοκομματικό τρόπο όπως και πριν. Δίνουν την εντύπωση ότι διαφωνούν το ένα με το άλλο, αλλά όταν πηγαίνουν στη Βουλή, σε αγαστή συνεργασία ψηφίζουν τα χρήματα για να ρυθμίσουν τα δάνεια των κομμάτων τους και για να πάρουν 50 εκατομμύρια ευρώ προεκλογική ενίσχυση.

Τα υπόλοιπα επτά κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού σήμερα, φοβούμαι ότι λένε πράγματα εκτός τόπου και χρόνου, προσέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Λένε πράγματα, είπε, τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρωζώνης και πίσω στη δραχμή.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι είναι ένα κόμμα φιλοευρωπαϊκό, που δεν έχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της χώρας είναι μέσα στην Ευρώπη, ένα κόμμα το οποίο έχει διαπραγματευτεί στην Ευρώπη και με επιτυχία έφερε το ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα στην Ελλάδα να υποστηρίξει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την έξοδο από τη κρίση.

Χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του κόμματος ως «το καλύτερο ψηφοδέλτιο που έχει κατέβει στο νομό Λασιθίου», λέγοντας: «Θα είμαστε καταλυτικοί στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, ιδιαίτερα της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης», είπε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε πως -«ως εκ του θαύματος»- την ημέρα που επρόκειτο να σταματήσουν να δημοσιοποιούνται, όλες έφεραν τη Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκτίμησε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα εάν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές, σημειώνοντας πως «εάν φτάσαμε σε αυτό το χάλι με τα χαράτσια και τη μείωση των μισθών, οφείλεται αποκλειστικώς στο ότι δεν έγινε καμία διαρθρωτική αλλαγή» και υπεραμύνθηκε των θέσεων του κόμματός της, λέγοντας πως όταν η τρόικα λέει “κάνε οικονομίες”, «ένας ορθολογικός τρόπος να κάνεις οικονομίες είναι να προσαρμοστείς στις πραγματικές ανάγκες».