Τις διαφορετικές όψεις του προσωπείου και τον μαγικό κόσμο που κρύβεται πίσω από τη θεατρική αυλαία θα ανακαλύψουν τα παιδιά που θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Όψεις του προσωπείου
Από το Διόνυσο στον Αρλεκίνο και τον κλόουν… το προσωπείο μάς ταξιδεύει σε τόπους και χρόνους και μας μεταμορφώνει.

Το προσωπείο από την αρχαιότητα έως σήμερα δε γνώρισε σύνορα. Κάθε λαός το αξιοποίησε σύμφωνα με τη δική του κουλτούρα και του έδωσε τη δική του ερμηνεία. Το αντικείμενο αυτό οδηγεί τα παιδιά σε μονοπάτια θεατρικά, σε αυτοσχεδιασμούς, θεατρικά παιχνίδια, πειραματισμούς αλλά και σε δημιουργικές κατασκευές. Οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και την ιστορία του προσωπείου, από την αρχαιότητα έως την κομέντια ντελ άρτε και, στο τέλος, φτιάχνουν τα δικά τους προσωπεία!

Για νήπια και παιδιά παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού.

Με τη μαγεία του θεάτρου…
Μέσα από μια θεατρική παράσταση ανακαλύπτουμε έναν άλλο κόσμο! Ας τρυπώσουμε στα παρασκήνια της σκηνής!

Με ερέθισμα την έκθεση «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών» ερχόμαστε σε επαφή με τη μαγική τέχνη του θεάτρου: σκηνικά, κοστούμια, μουσική, μάσκες, αρχιτεκτονική, φωτισμός, από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και αναζητήσεις.

Για παιδιά Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0621.

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα.
Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.