Μια κωμική, πολιτική θεώρηση του σήμερα και του αύριο παρουσιάζεται στο «Αγγέλων Βήμα» σε μια θεατρική παράσταση με τίτλο «Η αυλή» από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Η «Αυλή» είναι το τέταρτο κατά σειρά έργο του Spiro Scimone το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο «Ubu», καλύτερου ιταλικού νέου έργου, το 2004 και ανεβαίνει στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Πρόκειται για ένα κείμενο μεγάλης αλήθειας και ταυτόχρονα απόλυτου σουρεαλισμού.Η υπόκωφη μουσικότητα των διαλόγων του Ιταλού συγγραφέα από τη Μεσσήνη έχει ξεκάθαρη αναφορά στην παρούσα πολιτική κατάσταση.
Σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, το έργο πραγματεύεται τη διαβίωση ανθρώπων, οι οποίοι ζουν έξω από την «αυλή», έξω απ’ αυτόν τον περιχαρακωμένο τόπο εγκλεισμού και εκτός της οργανωμένης κοινωνίας όπου ελέγχονται τα πάντα. Εκεί Πέπε και ο Θάνος (Όθωνας Μεταξάς και Γιάννης Δρίτσας) , τα δύο απ’ τα τρία πρόσωπα του έργου οι οποίοι ζουν με τα απαραίτητα, έχουν περιορίσει τις ανάγκες τους στο ελάχιστο, τρώνε ό,τι βρούνε, μετρούν και ξαναμετρούν τις ημέρες ειρήνης.

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου .