Ο Jorge Lorenzo κατέκτησε και το Mugello, κάνοντας ακόμα έναν τρομερό αγώνα και από τη στιγμή που πέρασε μπροστά, δεν άφησε σε κανέναν από τους αντιπάλους του το περιθώριο να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να τον περάσει!

Αν και ο αγώνας δεν κρίθηκε τελικά στο 1:47, εν τούτοις ο φοβερός Lorenzo έκανε πέντε τέτοιους χρόνους στην αρχή, αποκτώντας ένα προβάδισμα ασφαλείας και διευρύνοντάς το μέχρι και τα 7,3δ σ’ ένα σημείο!

Ακόμα μια αφοπλιστική εμφάνιση για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του για φέτος, κάτι που έχει καταφέρει μόλις άλλες τρεις φορές στο παρελθόν στη μεγάλη κατηγορία.

Από εκεί και πέρα δεν έλειψαν τα πολλά δράματα, αρχής γενομένης από τον Marc Marquez. Ο Ισπανός ήξερε καλά ότι έπρεπε να κάνει μια πολύ καλή εκκίνηση για να προλάβει τους μπροστά και τα κατάφερε! Ο τρόπος που ξεκίνησε από την 13η θέση δεν θύμισε σε τίποτα τον αναβάτη που ανέκαθεν δυσκολευόταν στις εκκινήσεις και με φοβερή επιθετικότητα ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε στην πρώτη τετράδα.

Εκεί ξεκίνησε η μάχη με τις Ducati, αλλά παράλληλα φάνηκαν και πάλι τα πολλά προβλήματα της Honda φέτος. Όπως και στο Le Mans, ο Marquez έμπαινε με πολύ φόρα στις στροφές, αλλά αδυνατούσε να φρενάρει σωστά.

Σε μια τέτοια περίπου στιγμή, προσπάθησε να κρατήσει τη γραμμή του και να μείνει μπροστά από τον Iannone, όταν πλαγιάζοντας και λίγο παραπάνω έχασε το μπροστινό της RC213V κι έπεσε στην άσφαλτο.

Πλέον, με 49 βαθμούς διαφορά από την κορυφή, ο Marquez έχει δύσκολο έργο μπροστά του. Δεν είναι μόνο τα προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του, αλλά και τα λάθη που έκανε τη χτεσινή ημέρα και ο τρόπος που αντέδρασε όταν έχασε τη δεύτερη θέση στις ΚΑΤ2. Η ηρεμία έχει χαθεί από το γκαράζ της Honda.

Σε πλήρη αντίθεση τα συναισθήματα για τον Andrea Iannone! Για τον Ιταλό αποτελούσε ένα μεγάλο ερωτηματικό το αν θα άντεχε στο σημερινό αγώνα και ο αναβάτης της Ducati έδωσε την καλύτερη απάντηση μπροστά στους συμπατριώτες του!

Πάλεψε με τον πόνο αλλά και με τον Marc Marquez -όσο ο τελευταίος ήταν στην πίστα- και κατάφερε να πάρει το δεύτερο βάθρο της καριέρας του! Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο τέλος: «Δεν τα παράτησα ποτέ! Πίεσα, η μοτοσυκλέτα μου ήταν τέλεια, αλλά η νίκη ήταν δύσκολη με το ρυθμό που είχε ο Lorenzo».

Αντίθετα η μοτοσυκλέτα του Andrea Dovizioso δεν ήταν τέλεια. Ένα μηχανικό πρόβλημα, πιθανότατα με το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, έθεσε εκτός μάχης τον Ιταλό άσο, από τον οποίο περίμεναν πολλά οι οπαδοί της Ducati.

Αυτός που τελικά, παρά το πολύ άσχημο ξεκίνημά του, δεν απογοήτευσε τους χιλιάδες οπαδούς του, ήταν ο Valentino Rossi! Μπορεί ο Ιταλός να έχασε αρκετό χρόνο στην αρχή, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να πάρει ακόμα ένα βάθρο, συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να είναι πάντα στις τρεις πρώτες θέσεις, από την αρχή της σεζόν!

Παράλληλα, έχοντας εμφανώς πολύ καλό ρυθμό, ο Valentino Rossi περιόρισε όσο περισσότερο μπορούσε τη ζημιά από τη νίκη του ομόσταυλού του, διατηρώντας το προβάδισμα στη βαθμολογία, έστω και με έξι βαθμούς.

Ο Dani Pedrosa και η φυσική κατάσταση του Ισπανού δεν του επέτρεψαν να παλέψει με τον Valentino Rossi κι έμεινε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Bradley Smith που πέτυχε το καλύτερό του φετινό αποτέλεσμα, σκαρφαλώνοντας στην πέμπτη θέση!

Ο Smith – ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης – κέρδισε και πάλι τον ομόσταυλό του που πήρε την έκτη θέση, με τον Maverick Vinales επίσης να πετυχαίνει το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία! Τη δεκάδα έκλεισαν οι Pirro και το δίδυμο της Octo Pramac, Petrucci και Hernandez.

Την πτώση, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, δεν απέφυγε ο Cal Crutchlow, ο οποίος επίσης έχασε το μπροστινό της Honda του και όταν μάλιστα είχε καταφέρει να ξεφύγει κάπως από τον Smith και να κρατήσει την 5η θέση. Πτώση είχε και ο Aleix Espargaro, ο οποίος μάλιστα κράταγε μετά το τραυματισμένο δεξί του χέρι.

Πηγή: motograndprix.gr