Δραματικό ήταν το φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, με τους δυο καταπληκτικούς αγώνες υπό το φως των προβολέων της πίστας Losail στο Κατάρ!

Ο Sylvain Guintoli κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και στα δυο σκέλη, με τον Tom Sykes να βγαίνει τρίτος και στους δυο τελευταίους αγώνες και να χάνει έτσι το προβάδισμα των 12 βαθμών που είχε πριν την έναρξη των αγώνων!

Ο πρώτος αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τον Sylvain Guintoli να ακολουθεί υπομονετικά τους πρωτοπόρους, προτού κάνει την επίθεσή του και τέσσερεις γύρους πριν από το τέλος περάσει τον επί μακρόν πρωτοπόρο, Loris Baz!

Η τέταρτη νίκη του Γάλλου ήταν απολύτως σημαντική, μιας και τον έφερνε σε απόσταση βολής από τον Tom Sykes, ο οποίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Η μεταξύ τους διαφορά έπεσε στους τρεις βαθμούς κι έτσι όποιος νικούσε στο δεύτερο σκέλος, αυτός θα ήταν και ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2014!

Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης όμως της ημέρας, προήλθε από το γκαράζ της ομάδας της Kawasaki. Ο Sykes δεν έκανε καλό ξεκίνημα και βρέθηκε έως και την πέμπτη θέση σ’ ένα σημείο του αγώνα. Ωστόσο σταδιακά ανέβασε ρυθμό και κατάφερε -ένα γύρο πριν από το τέλος- να ανέβει ως την τρίτη θέση!

Μπροστά του ήταν ο πρωτοπόρος Sylvain Guintoli και ο ομόσταυλός του, Loris Baz. Όπως ήταν φυσικό, οι άνθρωποι στο γκαράζ της Kawasaki έδωσαν εντολή στον Baz -το μελλοντικό αναβάτη της Forward Racing στο MotoGP- να παραχωρήσει τη θέση του στον Sykes, ώστε να είχε μια διαφορά εφτά βαθμών ο Βρετανός στο δεύτερο σκέλος.

Παραδόξως όμως, ο Loris Baz -ο οποίος είχε υπακούσει σε ανάλογο αίτημα της ομάδας του στο Magny Cours- δεν συμμορφώθηκε και κράτησε μέχρι το τέλος τη δεύτερη θέση στον αγώνα! Η οργή του Sykes ήταν έκδηλη, με τον Βρετανό να χαρακτηρίζει τον ομόσταυλό του, σε μέσα της πατρίδας του, ως ανώριμο και αναιδή!

Στο δεύτερο σκέλος, οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι, Sylvain Guintoli και Tom Sykes ήξεραν πολύ καλά ότι αυτός που θα πέρναγε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, θα ήταν και αυτός που θα πανηγύριζε τον Παγκόσμιο Τίτλο στα SBK για το 2014!

Ο Sykes έκανε καλύτερη αρχή στον αγώνα κι έδειξε αποφασισμένος να πάρει αυτός την πολυπόθητη πρωτιά. Ωστόσο ήταν φανερό ότι ο Sylvain Guintoli ήταν γρηγορότερος και στον τέταρτο γύρο του αγώνα ξεμπέρδεψε με τον αναβάτη της Kawasaki, ενώ μετά από δυο γύρους ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, προσπερνώντας ωραία τον Jonathan Rea που προπορευόταν. Από εκεί και πέρα, ο Γάλλος κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους, για να πανηγυρίσει το πρώτο του διπλό φέτος, που τον ανέδειξε παράλληλα ως Πρωταθλητή για το 2014!

Ο Tom Sykes δεν κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση ούτε απέναντι στην επίθεση του Jonathan Rea και τερμάτισε πολύ μακριά από την κορυφή. Ως αποτέλεσμα των εννέα βαθμών που χωρίζουν την πρώτη από την τρίτη θέση, ο Sykes έχασε τον τίτλο, ή καλύτερα ο Guintoli κατέκτησε το πρωτάθλημα με διαφορά μόλις έξι βαθμών!