Δύο από τους κορυφαίους αναβάτες των MotoGP μπήκαν με διαφορά μίας ημέρας στο χειρουργείο μετά τον αγώνα της Jerez.

«Έπασχαν» εδώ και καιρό από το «σύνδρομο διαμερισμάτων», το οποίο δεν επιτρέπει τη σωστή αιμάτωση των χεριών των αγωνιζομένων και επομένως περιορίζει την απόδοσή τους.

Η κατάσταση δυσκολεύει σε σφικτές πίστες όπως η Jerez με συχνά και πολλά φρένα. Για τον Stefan Bradl το πρόβλημα ήταν πιο έντονο καθώς υπέφερε πολύ και αυτή είναι η αιτία που τερμάτισε στη 10η θέση, μια επίδοση πραγματικά ασυνήθιστη για αυτόν.

Το σύνδρομο διαμερισμάτων είναι αρκετά κοινή πάθηση στους οδηγούς αγώνων μοτοσυκλέτας, η οποία προκαλείται από τον περιορισμό των μυών μέσα στη μεμβράνη που τους περιέχει (περιτονία), με αποτέλεσμα στις ακραίες συνθήκες ενός αγώνα, οι μυς να μην αιματώνονται σωστά.

Την Τρίτη, αμέσως μετά τις επίσημες δοκιμές MotoGP της Δευτέρας στη Jerez, ο Pedrosa πέταξε στη Βαρκελώνη και μπήκε στο χειρουργείο του γνωστού πλέον Ισπανού δρ Javier Mir. Ο δρ. Mir διόρθωσε το πρόβλημα στο δεξιό βραχίονα του Pedrοsa με μια μικροχειρουργική επέμβαση η οποία κρίθηκε επιτυχημένη. Ο Pedrosa βγήκε από την κλινική την Τετάρτη.

Τα νεότερα για τον Pedrosa είναι ότι θα πρέπει να διατηρήσει το χέρι του σε ακινησία για μερικές μέρες και μετά θα μπορέσει να ξεκινήσει τη θεραπεία αποκατάστασης. Αν τα πράγματα εξελιχθούν φυσιολογικά, θα μπορέσει να πάρει κανονικά μέρος στον επόμενο αγώνα MotoGP, στο γαλλικό Le Mans.

Χθες το πρωί τελικά μπήκε στο χειρουργείο και ο Stefan Bradl. Ο Γερμανός είχε υποβληθεί στην ίδια επέμβαση στη Βαρκελώνη από το δρ Mir το 2012. Τότε είχε διορθωθεί το πρόβλημα στο πίσω μέρος του βραχίονα. Πρόσφατα όμως το σύνδρομο εμφανίστηκε και στους εμπρόσθιους μυς του βραχίονα.

Την επέμβαση θα κάνει ο δρ Streifinger σε κλινική του Wertingen, ενώ και ο Bradl αναμένεται να είναι έτοιμος για τον γαλλικό γύρο των MotoGP.