Μετά την εντυπωσιακή έναρξή του στη Χαλκίδα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross μεταφέρθηκε στη βόρεια Ελλάδα για τη διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα της χρονιάς.

Στην αμφιθεατρική πίστα των Γιαννιτσών για μια ακόμη φορά η τοπική λέσχη «Όμιλος Φίλων Μοτοσυκλέτας Γιαννιτσών», διοργάνωσε έναν αγώνα άρτιο, σε μια διαδρομή με εντυπωσιακά άλματα, αλλά και συνεχείς εναλλαγές κλίσεων.

Σε ένα Σαββατοκύριακο με ιδανικές καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου παρακολούθησε από κοντά τους καλύτερους έλληνες αθλητές του motocross.

Έχοντας μπει αρκετά δυναμικά ήδη από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου, ο νεαρός Δημήτρης Κοντολέτας στην πρώτη του επίσημη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία ΜΧ1, έκανε τα πάντα για μία νίκη απέναντι στον μόνιμο πρωταθλητή της κατηγορίας, Παναγιώτη Κουζή.

Κερδίζοντας την εκκίνηση του πρώτου τελικού σκέλους, ο Κοντολέτας πέρασε προσωρινά μπροστά και ρίχτηκε με πάθος στον αγώνα για τη νίκη. Αλλά ο Παναγιώτης Κουζής δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να χάσει εύκολα αυτή τη νίκη. Ακολουθώντας «κατά πόδας» τον Κοντολέτα, προσέφερε θέαμα και ξεσήκωνε τους θεατές.

Οι μάχες των δύο αναβατών ήταν μοναδικές, με τις μεγάλες τετράχρονες μοτοσυκλέτες των 450 κυβικών τους να καταπίνουν τα άλματα και τα μεγάλα σαμάρια της πίστας. Το κυνήγι διαρκείας του Παναγιώτη Κουζή απέδωσε τελικά και κατάφερε να περάσει το Δημήτρη Κοντολέτα, περνώντας πρώτος την καρό σημαία για την τρίτη φετινή του νίκη.

Ο ψηλόσωμος αναβάτης της Honda επανέλαβε το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο τελικό σκέλος της ΜΧ1, θα φύγει από τα Γιαννιτσά με το βαθμολογικό και το ψυχολογικό προβάδισμα των τεσσάρων νικών και το αήττητο φέτος στα αντίστοιχα τέσσερα σκέλη.

Ο Δημήτρης Κοντολέτας, αρκέστηκε σε δύο δεύτερες θέσεις, όμως πλέον θα συνεχίσει την μεγάλη του προσπάθεια με τη σιγουριά ότι, τουλάχιστον σε επίπεδο ταχύτητας, μπορεί να τα βάλει με τον Παναγιώτη Κουζή.

Κι ενώ ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει να είναι ο μοναδικός νικητής για φέτος στην ΜΧ1, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην κατηγορία ΜΧ2. Εκεί ο μοναδικός νικητής της Χαλκίδας, Γιάννης Τουρατζίδης, έδειξε σημεία κόπωσης για να κυνηγήσει τις νίκες. Έφυγε με δύο τρίτες θέσεις «δίνοντας» έτσι την ευκαιρία διάκρισης σε δύο άλλους συναθλητές του.

Στα μόλις δεκαεφτά χρόνια της ηλικίας του, ο Μανώλης Κρητικός έχει αποδείξει αρκετές φορές το γεγονός ότι μπορεί να είναι γρήγορος σε μία πίστα motocross. Το πρώτο σκέλος του αγώνα των Γιαννιτσών, του έδωσε την ευκαιρία να δείξει και την αντοχή του.

Ο νεαρός αθλητής από την Αθήνα, διέλυσε το συναγωνισμό στο πρώτο σκέλος των Γιαννιτσών και κέρδισε με διαφορά τριάντα δευτερολέπτων μπροστά από το Σερραίο Γιώργο Αρβανίτη. Όμως ο Αρβανίτης επέστρεψε δυνατότερος στο επόμενο σκέλος και οι δύο τους ρίχτηκαν σε μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή μάχη.

Έχοντας χτίσει διαφορά από όλους τους υπόλοιπους, πέρασαν την γραμμή του τερματισμού με διαφορά μικρότερη από τρία δευτερόλεπτα. Πρώτος, και νικητής της συγκεντρωτικής κατάταξης των δύο σκελών, ήταν ο Γιώργος Αρβανίτης και δεύτερος τελικά ο Μανώλης Κρητικός.

Παράλληλα, μια μεγάλη μάχη εκτυλίχθηκε στα δύο σκέλη της κατηγορίας Open. Στο πρώτο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σταμάτης Δημολιάνης πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, με τον Δημήτρη Κεραμιδά ακριβώς πίσω του.

Στο δεύτερο, το πρωί της Κυριακής, ο Κεραμιδάς απάντησε παίρνοντας αυτός τη νίκη. Στην κατηγορία των Quad, τις νίκες μοιράστηκαν οι Σπύρος Μπιρλής και Γιώργος Καπέλης.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross συνεχίζεται στις 3 και 4 Μαΐου στην Μεγαλόπολη.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα

ΜΧ1
1. Παναγιώτης Κουζής – Honda – 50 βαθμοί
2. Δημήτρης Κοντολέτας – Yamaha – 40 βαθμοί
3. Δημήτρης Βαγγελάκος – Yamaha – 32 βαθμοί

MX2
1. Γιώργος Αρβανίτης – Yamaha – 45 βαθμοί
2. Μανώλης Κρητικός – Yamaha – 45 βαθμοί
3. Γιάννης Τουρατζίδης – Yamaha – 32 βαθμοί

Δείτε το βίντεο του 2ου αγώνα motocross από την πίστα των Γιαννιτσών με ένα κλικ εδώ.