«Θα ήταν μεγάλο χτύπημα για τη βρετανική αγωνιστική σκηνή, αν ακυρωνόταν φέτος ο αγώνας Superbike στο Silverstone. Αλλά δεν ακυρώνεται», δήλωσε ο Richard Phillips εκ μέρους της διοίκησης της πίστας στο Silverstone.

Και με τη δήλωση αυτή το Silverstone επανήλθε στο αγωνιστικό πρόγραμμα του WSBK. Ο αγώνας θα διεξαχθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, στις 2 με 4 Αυγούστου.

Η επιστροφή του βρετανικού γύρου στο πρωτάθλημα ήρθε μετά από έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ της πίστας και της Dorna.

«Το 2009, όταν η εταιρεία που διαχειριζόταν την πίστα Donington Park μπήκε σε εκκαθάριση, το Silverstone δεν δίστασε να βγει μπροστά και να στηρίξει το πρωτάθλημα SBK, υπογράφοντας τετραετή συμφωνία διοργάνωσης του βρετανικού γύρου», υπενθύμισε ο Phillips, διευθύνων σύμβουλος της Silverstone Circuits Limited.

«Από τότε είμαστε οι περήφανοι οικοδεσπότες των βρετανικών γύρων των MotoGP, του Παγκόσμιου Superbike και του βρετανικού Superbike. Πρόκειται για τους τρεις πιο επιφανείς αγώνες μοτοσυκλετών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα αυτά τα χρόνια προχωρήσαμε σε μεγάλες επενδύσεις για να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των θεατών».

«Η θέαση του αγώνα έχει βελτιωθεί σημαντικά από τα περισσότερα σημεία της πίστας. Οι θεατές μπορούν πλέον να απολαύσουν τους αγώνες από πιο κοντά, ενώ και οι εξωαγωνιστικές δραστηριότητες που συνοδεύουν το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο δημιουργούν πραγματικά μια φεστιβαλική ατμόσφαιρα».

«Αν ο αγώνας ακυρωνόταν όπως ήθελαν οι φήμες των τελευταίων εβδομάδων, το πλήγμα για τους βρετανούς θεατές θα ήταν τρομερό. Όμως ο αγώνας θα γίνει οπωσδήποτε, ήδη τα εισιτήρια προπωλούνται και ελπίζουμε πως οι θεατές θα υποστηρίξουν με την παρουσία τους τόσο εδώ, όσο και στο Donington, τους βρετανούς αναβάτες».

Ο φετινός αγώνας στο Silverstone είναι ο τελευταίος που διεξάγεται σύμφωνα με το τετραετές συμβόλαιο το 2009, οπότε είναι πιθανόν όλος αυτός ο ντόρος περί ακύρωσης, να εντάσσεται στο παιχνίδι των πιέσεων πριν την υπογραφή νέου συμβολαίου.

Οι φήμες για ακύρωση του αγώνα στο Silverstone εντάθηκαν όταν έγινε γνωστό ότι η Dorna συζητά με τη νέα διεύθυνση της πίστας Istanbul Park της Κωνσταντινούπολης, για ένταξή της στο πρωτάθλημα Superbike από φέτος.

Τελικά η Κωνσταντινούπολη μάλλον θα αναλάβει τον κενό γύρο της 23ης Ιουνίου, αντικαθιστώντας ουσιαστικά το Brno, αν και πηγές προσκείμενες στην τουρκική πίστα αναφέρουν ότι μια ημερομηνία μέσα στο Σεπτέμβριο είναι πιθανότερη.