Ικανοποιημένος που αποδεικνύεται ανταγωνιστικός στην πίστα, ο Valentino Rossi ξεκουράστηκε το βράδυ της Τετάρτης. Ήταν και πάλι 4ος ταχύτερος, ενώ σήμερα το πρωί κατέβηκε στην πίστα πολύ κεφάτος, κάνοντας τον 3ο ταχύτερο χρόνο, έχοντας κατέβει και αυτός στο 2΄00 όπως οι Pedrosa, Lorenzo και Marquez. Θα το είχε καταφέρει πιθανότατα και χτες αυτό, αν δεν έκανε ένα μικρό λάθος στην τελευταία στροφή που του κόστισε 2/10 του δευτερολέπτου.

Σε συνέντευξη δήλωσε ότι την τρίτη ημέρα των δοκιμών, θα επικεντρώσει την προσπάθειά του στο να μειώσει τη διαφορά του από τους πρώτους, χωρίς πάντως να παραλείψει να ολοκληρώσει τη δοκιμή των ανταλλακτικών όπως είναι προγραμματισμένο.

«Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε και η γεύση της μέρας είναι πολύ θετική, ειδικά καθώς μπορέσαμε να τελειώσουμε κάποιες πολύ σημαντικές εργασίες πάνω στη μοτοσυκλέτα. Για φέτος υπάρχουν αρκετά νέα κομμάτια και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στο στήσιμο της Μ1.»

«Το πιο θετικό είναι η βελτίωσή μας σε σχέση με χθες. Τόσο σε επίπεδο ενός γύρου, όσο και σε ρυθμό αγώνα ήμουν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από χτες, πράγμα καθόλου ασχημο, πραγματικά. Η 4η θέση είναι εξαιρετική καθώς απέχουμε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο από τους Pedrosa και Lorenzo. Δυστυχώς το απόγευμα, οπότε σχεδιάζαμε να κατάβουμε στο 2’00 άρχισε να βρέχει, αλλά θα ξαναπροσπαθήσουμε αύριο.»

Η ρομποτική σταθερότητα του πρωταθλητή Jorge Lorenzo είναι πλέον θρυλική. Όπως και ο Rossi, ο Ισπανός κατάφερε να κουρέψει τον χρόνο του κατά πάνω από μισό δευτερόλεπτο και ήταν ο πρώτος αναβάτης που έσπασε το 2’01. Την Τετάρτη ο Lorenzo δοκίμασε διαφορετικές ρυθμίσεις στην Μ1, ενώ παράλληλα συνέχισε να συγκρίνει διαφορετικά πλαίσια και κινητήρες.

«Σήμερα το πρωί οι συνθήκες ήταν καλές και μπόρεσα εύκολα να επαναλάβω τους χτεσινούς χρόνους, τους οποίους βελτίωσα κατά μισό δευτερόλεπτο ακόμη. Αργότερα δοκιμάσαμε κάποια μικροπράγματα, αλλά δεν πρόσφεραν κάτι ουσιαστικό. Την τελευταία ώρα άρχισε να βρέχει, οπότε αποφάσισα να βγω και να οδηγήσω στη βροχή. Συμπλήρωσα πάνω από 8 γύρους και νομίζω ότι ήταν σημαντικό για να αποκτήσω αίσθηση της μοτοσυκλέτας στις συνθήκες αυτές. Θεώρησα επίσης σημαντικό να δοκιμάσω τα νέα λάστιχα βροχής.»