Η ιδέα πρωτοεμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια. Κάποιος είχε χρησιμοποιήσει ένα κιτ LilyPad Arduino για να προσθέσει φώτα στοπ και φλας σε ένα μοτοσυκλετιστικό τζάκετ. Το κιτ LilyPad Arduino είναι ένα εύκαμπτο τυπωμένο κύκλωμα που μπορεί να ραφτεί πάνω σε ύφασμα.

Η πρώτη εκείνη προσπάθεια δεν είχε επιτύχει εμπορικά, καθώς ο αναβάτης έπρεπε να ράψει μόνος του τα φώτα στο τζάκετ και μετά να τα ενεργοποιεί χειροκίνητα κάθε φορά που τα χρειαζόταν.

Αντίθετα η νεοφυής εταιρεία Impulse δημιούργησε τώρα ένα τζάκετ με ενσωματωμένα όλα τα φώτα ασφαλείας που φέρει και η μοτοσυκλέτα μας. Η θέση τους ψηλά στην πλάτη και τους ώμους του αναβάτη τα κάνει ορατά από πιο μακριά, ώστε να ενημερώνουν έγκαιρα τους επερχόμενους οδηγούς για την πρόθεση του μοτοσυκλετιστή μπροστά τους. Ιδιαίτερα πλεονεκτούν σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Ο Chris Esposito, συνιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε με την ευκαιρία της παρουσίασης του τζάκετ Impulse στην έκθεση ΑΙΜΕxpo του Ορλάντο, ότι εμπνεύσθηκε τη λύση αυτή, όταν μια μέρα με ομίχλη παραλίγο να τον σκοτώσει ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν τον είχε δει.

Το τζάκετ φέρει στοπ και φλας αλλαγής κατεύθυνσης με LED, τα οποία επικοινωνούν ασύρματα με το υπάρχον ηλεκτρικό σύστημα της μοτοσυκλέτας. Και φυσικά φέρει κάθε άλλο προστατευτικό μέτρο που βρίσκει κανείς σήμερα στα κορυφαία μοτοσυκλετιστικά τζάκετ.

Τα φώτα λειτουργούν συνεργατικά με τα φώτα της μοτοσυκλέτας, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν συμβατικές λυχνίες ή LED. Η μπαταρία που τα ενεργοποιεί επαρκεί για τουλάχιστον 6 ημέρες κανονικής χρήσης (;) και μπορεί να επαναφορτιστεί εύκολα, συνδέοντας το σχετικό καλώδιο του τζάκετ σε μια πρίζα ρεύματος.

Τα τζάκετ Impulse είναι δερμάτινα και κατασκευάζονται από την Syed Leathers του Ορλάντο (στη Φλόριντα), μιαν εταιρεία με μακρά εμπειρία στην κατασκευή αγωνιστικών φορμών.

Δείτε στο βίντεο το Impulse σε λειτουργία…