Στο «Πρωινό μας» και τη Σοφία Ραφτοπούλου έδωσε την Τετάρτη (24/5) συνέντευξη ο Λάκης Γαβαλάς. Ο γνωστός σχεδιαστής αποκάλυψε και τον λόγο που δεν μπόρεσε να ψηφίσει στις φετινές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21 Μαΐου.

«Με συναντάτε στο χώρο μου που είναι το “παιδί” μου εδώ και έξι μήνες. Στην ΕΡΤ θα συμμετέχω σε κάποιες σκηνές στο σίριαλ “Σύρματα”. Έχω αναλάβει ένα fashion project σε ένα ιντερνετικό κανάλι της Τουρκίας. Δεν άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα γιατί είχα στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων λόγω της φυλακής. Και από τότε δεν τα πήρα πίσω. Είχα πάει μια φορά αλλά είχε πολλή γραφειοκρατία και δεν το διόρθωσα, δυστυχώς» είπε αρχικά ο Λάκης Γαβαλάς και ερωτηθείς για τις στιλιστικές επιλογές των πολιτικών την ημέρα των εκλογών, αλλά και για τον πιο καλοντυμένο ή την πιο καλοντυμένη πολιτικό ανέφερε: «Στεναχωρήθηκα γιατί ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια πολύ καλή μακιγιέζ που ξέρω και είναι και φίλη μου, όταν ίδρωνε δεν ήταν δίπλα του να τον ταμπονάρει. Δεν μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση τα ρούχα που φορούσαν που ήταν κοστούμια για τον άνδρα και ένα ρούχο τελετής για την γυναίκα. Επειδή παρακολουθώ τον Βορίδη λόγω του ότι ο αδελφός του ήταν σκηνοθέτης μου σε κάποιο σόου που είχα στην τηλεόραση, θεωρώ ότι έχει μια αρχοντική υπόσταση, νομίζω ότι είναι Νέα Δημοκρατία».

Ο γνωστός σχεδιαστής μίλησε και για την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με την συνάδελφό του Σήλια Κριθαριώτη.

«Σχολίασα το ρούχο που έδωσε η Σήλια Κριθαριώτη στη Δούκισσα Νομικού, δεν άρμοζε στο κόκκινο χαλί των Καννών («Το φόρεμα της ήταν για πικ νικ, που θύμιζε Kathy Heyndels του 1982. Δεν μπορεί ένα πικ νικ ρούχο να πάει εκεί. Όλοι εμείς που πάμε στις Κάννες δανειζόμαστε το χαλί. Αυτό είναι για ηθοποιούς, πρέπει να σεβόμαστε τον θεσμό και να πηγαίνουμε ανάλογα. Η Σήλια Κριθαριώτη ενοχλήθηκε από αυτήν την κριτική μου» ήταν για την ακρίβεια η δήλωσή του)» είπε και συνέχισε:

«Η Σήλια μου έστειλε μήνυμα και μου έλεγε ότι με βοήθησαν οι γονείς της να βγω από τη φυλακή, κάτι το οποίο δεν στέκει. Απάντησα στη Σήλια ότι θα της κάνω μήνυση γι’ αυτά που έγραψε, ότι με έβγαλαν από την φυλακή και ότι μου έστελνε χρήματα στη φυλακή. Ο μόνος άνθρωπος που μου έφερε χρήματα (200 ευρώ) ήταν η μαγείρισσά μου. Θα έπρεπε η Σήλια να είναι γενναιόδωρη με εμένα, όταν ακόμη έχει απλήρωτα τιμολόγια από τον καιρό που είχα την εταιρεία. Είχα μια άψογη συνεργασία με τον μπαμπά Κριθαριώτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.