Οι ημιτελικοί του MasterChef ξεκίνησαν και στο επεισόδιο της Τρίτης (23/5) δεν είχαμε δοκιμασία αποχώρησης, αλλά δύο δοκιμασίες μέσα από τις οποίες ένας παίκτης θα έπαιρνε το πρώτο εισιτήριο της τελικής τριάδας.

Η Μαρία Μπέη, ο Γιώργος Πορφύρης, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης, ο Άγγελος Τσιγκάκος και ο Νίκος Τράκας είναι η top 5άδα του διαγωνισμού μαγειρικής και μετά την πρώτη δοκιμασία του Follow the chef, η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας προχώρησαν σε πιάτο αντιγραφής του Γιάννη Λουκάκου. «Θεωρώ τα πιάτα σας ισάξια, ωστόσο υπήρχε ένα τεχνικό λάθος που διαφοροποίησε την τελική μου βαθμολογία» είπε ο επίτιμος καλεσμένος σεφ και ο νικητής του Silver Award ήταν εκείνος που πρώτος πέρασε στους τρεις φιναλίστ του φετινού MasterChef.

«Αστακός & Agnolotti, αρωματική μπίσκ, αρακάς, σπαράγγια» ήταν το πιάτο που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι δύο παίκτες και κατά τη διάρκεια που μαγείρευαν ευχάριστη νότα ήταν οι παρεμβάσεις των κριτών με σκοπό να χαλαρώσουν τους παίκτες με τον Σωτήρη Κοντιζά να παίρνει ρόλο yoga instuctor.

«Μαρία, Νίκο μπορείτε να σταματήσετε για 10 δευτερόλεπτα; Χαλαρώστε λίγο, ψηλά τα χέρια, κουνήστε τα χέρια, αφού σας βλέπω ότι είστε σφιγμένοι. Δεν αποχωρεί κανένας, αντιθέτως ένας από τους δυο θα είναι στην τελική τριάδα» τους είπε χαρακτηριστικά προκειμένου να τους αφαιρέσει λίγο από το περιττό άγχος.

Σειρά είχε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος που θέλησε να μάθει κουτσομπολιά από τους τρεις άνδρες στον εξώστη… Κάπως έτσι έφτασαν στα αυτιά του τα ερωτικά τερτίπια του Γιώργου Πορφύρη σε μία από τις εξωτερικές δοκιμασίες. «Με τον ερωτιάρη εδώ, ειδύλλια παντού, μη μας βγάλετε σε εξωτερική» έλαβε πρώτος το λόγο ο Άγγελος. «Έπαιξε με τη ρεσεψιονίστ» είπε ο Αλέξανδρος και ο Άγγελος πρόσθεσε «Έχει πάρει εφτά τηλέφωνα. Τρέξτε κορίτσια έρχεται ο Γιώργος. Ήταν ο Μπάρκουλης και τώρα ο Γιώργος ο Πορφύρης».

Η Μαρία «τραπάρει» και ο Αλέξανδρος παραπονιέται και χλευάζει

Η Μαρία Μπέη τώρα ήταν σίγουρη – αλλά στο τέλος έμεινε με τη σιγουριά – ότι ο αστακός θα την πήγαινε στην τριάδα. Καθάρισε την δαγκάνα, άρχισε να ουρλιάζει και να τραπάρει στους στίχους του τραγουδιού Hustla του Mad Clip «Μάλλον φταίει ο τρόπος που ‘χω μεγαλώσει Δεν είχα οικογένεια για να με στρώσει Λάθη έκανα, τα λάθη φέραν γνώση Δε μάθαμε ποτέ στο ναι, μας λέγαν όχι».

Ο Αλέξανδρος μόλις την άκουσε εξέφρασε στην κάμερα το παράπονό του «Όλη μέρα τραπάρει, φωνάζει, λέει στο σπίτι 3-1, 1-2 δεν ξέρω κάτι τέτοια λέει, 1-3-1-2 μας τα έχει κάνει, 1-3-1-2 έχουν γίνει».

«Ρε, δεν αποχωρούμε, πρέπει να διασκεδάζουμε όταν μαγειρεύουμε. Του χρόνου μπορεί να μην με ξαναπάρουν» είπε η Μαρία Μπέη και ο Αλέξανδρος δεν το άφησε να πέσει κάτω «Του χρόνου σε καμιά συμμορία στη Νέα Υόρκη σε βλέπω».