Στην σκιά της συντριπτικής ήττας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και με τον προβληματισμό να είναι έντονος τόσο στα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη βάση του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε την Τρίτη (23/5) στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παρέλαβε και παρέδωσε αμέσως τη διερευνητική εντολή, δηλώνοντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα πάντα. Τη δε, Πέμπτη συνεδριάζει Κεντρική Επιτροπή και θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου στις 17:00.

Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ κι οι κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα πρωταγωνίστησαν στις συζητήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega της Τρίτης (23/5). Ο Σωτήρης Μπολάκης μέσα από την αίθουσα σύνταξης αναφέρθηκε στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις που θα πάρει εν καιρώ, με τον Γιάννη Πρετεντέρη να δείχνει την ενόχλησή του.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης χαρακτηριστικά εξέφρασε την διαφωνία του με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπολάκης από την αίθουσα σύνταξης για το πόσο άμεσες θα είναι τελικά οι αλλαγές και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εγώ δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει ότι θα πάρουμε αποφάσεις τον Σεπτέμβριο. Άμεσες αποφάσεις από τον Μάιο τον Σεπτέμβριο πρώτη φορά ακούω… Τι αποφάσεις θα πάρουν; Ας μην αλλάξουν τίποτα, αλλά άμεσες αποφάσεις στον Σεπτέμβριο δεν υπάρχουν» είπε αρχικά ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η Ράνια Τζίμα, η οποία διευκρίνισε: «Ο Σωτήρης λέει ότι η πρώτη συζήτηση είναι για το τι θα πούνε στους πολίτες εν όψει των εκλογών. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θέλει να κάνει, που θέλει να πάει την χώρα…».

«Αυτό δεν λέγεται αποφάσεις. Αποφάσεις είναι αποφασίζω. Αυτό είναι συζήτηση» απάντησε ο δημοσιογράφος.

«Ναι, αλλά δεν θέλει αυτό απόφαση μετά; Ότι δεν θα πούμε αυτό και θα πούμε κάτι άλλο; Λέμε τι είναι αυτό που λέει ο Σωτήρης στο ρεπορτάζ», πρόσθεσε η Ράνια Τζίμα.

«Αυτό θα το λύσουν μεταξύ τους. Δεν μας αφορά τι θα πούνε. Πάντως αυτό που είναι απόφαση σήμερα, δεν είναι άμεσο τον Σεπτέμβρη. Είναι για τον Σεπτέμβρη. Να ξέρουμε τουλάχιστον τα ελληνικά μας», είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Η συζήτηση έκλεισε με την Ράνια Τζίμα να κάνει έναν μορφασμό για όσα άκουγε κουνώντας πάνω κάτω το κεφάλι της.