Μια απρόσμενη επίσκεψη δέχθηκαν οι παίκτες του Masterchef και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στο πλαίσιο της ομαδικής δοκιμασίας στο επεισόδιο της Παρασκευής (19/5). Η δεύτερη μέρα της τελευταίας Ομαδικής Δοκιμασίας επιφύλασσε στους 6 επίδοξους chefs επίσκεψη στο πανέμορφο χωριό Γκούρα, στον Δήμο Σικυωνίων της Κορινθίας. Ο Γιώργος Πορφύρης, με αφορμή το γεγονός ότι – όπως επισήμανε – όλες οι εξωτερικές δοκιμασίες γίνονται φέτος στην Πελοπόννησο, αποφάσισε να… στέψει την Μαρία Λαζαρίδου «Miss Goura 2023», με την διαγωνιζόμενη να φοράει την κορδέλα και να βγάζει ευχαριστήριο λόγο.

Τα τηγάνια και οι κατσαρόλες είχαν… ανάψει, οι δύο ομάδες έτρεχαν να προλάβουν τον χρόνο για να ετοιμάσουν τις παρασκευές τους και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επαναλάμβανε τα υλικά – όσπρια, τυρί, κρέας – για τα πιάτα που έπρεπε να φτιάξουν με την κάθε ύλη, ένα πιο παραδοσιακό-ρουστίκ και ένα πιο γαστρονομικό.

Κατά την παραδοσιακή του βόλτα στον πάγκο ο σεφ ρώτησε τον Νίκο Τράκα τις πρώτες λέξεις που του έρχονται στο μυαλό όταν ακούει την λέξη χωριό. «Μέλισσες, τώρα πέρασε μια» απάντησε ο παίκτης, για να τον διακόψει ο «θείος Λεό» λέγοντας «Μέλισσες, όχι με τον Χρήστο Μάστορα. Μέτριο (σ.σ. το αστείο) συνέχισε» και τον Τράκα γελώντας να προσθέτει: «παραδοσιακό φαγητό και χόρτα».

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ρώτησε στη συνέχεια τον Αλέξανδρο κάτι πιο δύσκολο – όπως είπε. Τις τρεις πρώτες λέξεις που του έρχονται στο μυαλό όταν ακούει την λέξη όσπρια. «Ρέγγα, φέτα και φούσκωμα» απάντησε ο παίκτης, με τον σεφ να τον κοιτάζει πονηρά και να του λέει «ωραία, πες τώρα την πρώτη λέξη που θα έλεγες αν δεν ήμασταν στην τηλεόραση». Πισωγυρίζοντας δε, εντόπισε τον τετράποδο απρόσκλητο επισκέπτη. «Ωχ παιδί μου» ήταν η πρώτη του αντίδραση και έσπευσε ξανά στον πάγκο προκειμένου να πάρει κάτι για να ταΐσει τον σκύλο «παιδί μου, έλα παιδί μου», με τον νέο φίλο του διαγωνισμού να απολαμβάνει το κέρασμα και να παραμένει εκεί, ανάμεσα στους παίκτες.

Ο κριτής συνέχισε το παιχνίδι των ερωτήσεων και όταν είδε ξανά τον σκύλο τον κάλεσε «παιδί μου, παιδί μου, θα σε πάρω μαζί, θα έρθεις;», εκείνος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και φάνηκε να ευχαριστιέται τα χάδια του «θείου Λεό» στην μουσούδα του.

Προηγουμένως, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος προχώρησε σε μια από τις σπάνιες αναφορές του για τον γιο του Κίμωνα, αποκαλύπτοντας, μάλιστα ότι ο Αλέξανδρος – ο παίκτης του διαγωνισμού – στις τελευταίες ομαδικές «Βάζει σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βράζει λαχανικά για τον μικρό. Τα μπλεντάρει και μου τα στέλνει».