«Είμαστε έτοιμοι για την τελευταία μέρα της διπλής ομαδικής δοκιμασίας. Βρισκόμαστε στο πανέμορφο χωριό Γκούρα στον Δήμο Σικυωνίων της Κορινθίας», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς, καλωσορίζοντας τους έξι υποψήφιους επίδοξους σεφ στο επεισόδιο της Παρασκευής (19/5) του MasterChef.

Οι παίκτες των δύο ομάδων έπρεπε να φτιάξουν τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας και με το ίδιο υλικό να φτιάξουν τρία ρουστίκ πιάτα.

Ο Γιώργος Πορφύρης που επιλέχτηκε στην ομάδα με τους Μαρία Λαζαρίδου και Άγγελο, γνωστό… τρολ στον διαγωνισμό μαγειρικής έσπευσε να σχολιάσει στην κάμερα το γεγονός ότι όλες οι εξωτερικές δοκιμασίες φέτος γίνονται στην Πελοπόννησο, ενώ έδωσε και μια εξήγηση στο γιατί δεν έχουν πάει στην Καλαμάτα, από όπου κατάγεται.

«Εν τω μεταξύ δεν πάμε πουθενά αλλού εκτός από Πελοπόννησο. Δεν ξέρω, ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι Πελοποννήσιος μάλλον. Θα βγάλουμε και Miss Πελοπόννησο φέτος. Καλαμάτα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχουμε πάει ακόμα. Μπορεί να θεωρηθεί ότι παίζουμε εντός έδρας. Να πουν τα παιδιά ότι αδικήθηκαν. Τον πήγανε στην Καλαμάτα. Γιατί δεν τον πήγαν στη Πάτρα;» δήλωσε με το γνωστό του καυστικό χιούμορ και στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει και τα καλλιστεία.

«Miss Goura νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα η Λαζαρίδου. Είσαι η ομορφότερη της πλατείας» είπε απευθυνόμενος στη συμπαίκτριά του.

«Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ» απάντησε εκείνη με τον Πορφύρη να προσθέτει συνεχίζοντας το τρολάρισμά του «Είναι μεγάλη η πλατεία» και τον Άγγελο να σιγοντάρει «Πάνε και έρχονται».

«Μεγάλη. Δέκα άτομα είναι όλα και όλα» αποκρίθηκε η Μαρία και αφού έγινε ένα μπέρδεμα με την άλλη Μαρία του διαγωνισμού, τη Μαρία Μπέη, η οποία νόμιζε ότι ο τίτλος της «Miss Goura» δόθηκε σε εκείνη, η Λαζαρίδου την ρώτησε τι είναι Γκούρα.

«Το χωριό που βρισκόμαστε. Hello» απάντησε η Μπέη. «Ουπς» έκανε η Λαζαρίδου εμφανώς ντροπιασμένη.

Και αφού όλη η προηγούμενη σκηνή ήταν… σουρεάλ, η Μαρία Λαζαρίδου είπε να την… πάει μέχρι τέλους. Φόρεσε την κορδέλα με τον τίτλο, εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα και έβγαλε ευχαριστήριο λόγο.

«Έγινε η στέψη, θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω την μαμά μου, τον μπαμπά μου, να στείλω πολλά χαιρετίσματα στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στο Βογατσικό Καστοριάς, να ευχαριστήσω και τον Πορφύρη για την τιμή που μου έκανε και όλο το χωριό που με ψήφισε. Αυτά».