Ακόμα μια ομαδική δοκιμασία έφτασε στο τέλος της και πλέον οι top 8 επέστρεψαν στο επεισόδιο της Παρασκευής (12/5) στο πλατό του MasterChef 2023 και περίμεναν να μάθουν τα αποτελέσματα.

Κόκκινοι και Μπλε κλήθηκαν να ετοιμάσουν πέντε μεζέδες σε συγκεκριμένες κατηγορίες και με διαφορετικά υλικά ως πρωταγωνιστές, έχοντας ως μόνη πηγή θερμικής επεξεργασίας τη φωτιά.

Η ομάδα που κατάφερε να προσαρμοστεί καλύτερα στις ιδιαίτερες μαγειρικές συνθήκες και να κατανοήσει ορθότερα το ζητούμενο της δοκιμασίας ήταν η Κόκκινη που συγκέντρωσε 104 βαθμούς και η Μπλε 96.

Λίγο πριν τη δοκιμασία αποχώρησης ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε μια ανακοίνωση που «πάγωσε» τους παίκτες.

Έδωσε 4 μπλοκάκια στους παίκτες της ηττημένης ομάδας και τους ζήτησε να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο παίκτης που δε θα έπαιρνε μέρος στη δοκιμασία δίνοντας την ευκαιρία σε αυτό τον παίκτη να περάσει απευθείας στους top 7.

Ο Νίκος Τράκας συγκέντρωσε τρεις θετικές ψήφους και μία ο Αλέξανδρος. Έτσι ο Νίκος πήγε απευθείας στους top 7 του MasterChef 2023.

Τους «κούφανε» ο Πορφύρης με τακτική… Ομπράντοβιτς

Πριν την ανακοίνωση τώρα των αποτελεσμάτων και ενώ οι κριτές συνομιλούσαν με τους παίκτες των δύο ομάδων για τα πιάτα τους ο Γιώργος Πορφύρης «κούφανε» τους κριτές, αποκαλύπτοντας πως στο πέμπτο πιάτο, το οποίο ήταν κατώτερο σε επίπεδο σε σχέση με τα άλλα τέσσερα ακολούθησε την τακτική του… Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Τώρα, αν σας πως ότι θυμήθηκα τον (Ζέλικο) Ομπράνοβιτς…», είπε ο Γιώργος Προφύρης και συνέχισε αναλύοντας την τακτική που ακολούθησε η ομάδα του, μετατρέποντας την κουζίνα σε μπασκετικό παρκέ: «Αφήνεις τον σουτέρ της άλλης ομάδας ελεύθερο και επικεντρώνεσαι στην άμυνα πάνω στους υπόλοιπους κι αν τα βάλει, τα έβαλε – αν δεν τα βάλει, κερδίσαμε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Κάπως έτσι το σκέφτηκα», είπε στους κριτές. «Ομπράνοβιτς…». «Πορφύρης ο Ομπράντοβιτς», έσπευσε να τον… βαφτίσει η συμπαίκτριά του Μαρία Λαζαρίδου, ενώ οι αντίπαλοι άρχισαν να κάνουν σχόλια με άλλοτε θρύλους της μπασκετικής ομάδας των «πρασίνων», όπως για παράδειγμα ο «(Δημήτρης) Διαμαντίδης έκανε τη σάλτσα».

Και τότε πήρε τον λόγο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Ο σεφ-κριτής ρώτησε τους κόκκινους γενικά και τον Γιώργο Πορφύρη, ειδικά, «δούλεψε το σύστημα Ομπράντοβιτς ή δεν δούλεψε; Τα έβαλε ο άλλος ή δεν τα έβαλε;». «Σ’ εκείνο το ματς που έγινε αυτό, όχι δεν τα έβαλε και είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός», απάντησε ο Πορφύρης.