Στην Ομαδική Δοκιμασία της ιταλικής εβδομάδας του MasterChef, κόκκινοι και μπλε κλήθηκαν να μαγειρέψουν ένα μενού τεσσάρων αγαπημένων ιταλικών πιάτων, δηλαδή μπρουσκέτες, νιόκι, καπελέτι και κανόλι.

Στο επεισόδιο της Πέμπτης (28/4), η ώρα για το συμβούλιο της εβδομάδας στο MasterChef έφτασε και οι δυο ομάδες πήγαν με νέα σύνθεση μελών και αγωνία για το αποτέλεσμα της Ομαδικής Δοκιμασίας.

Ο Δημήτρης έγινε 49 ετών και έκανε χιούμορ με την ηλικία και τη ζωή του!

Ωστόσο, πριν ξεκινήσουν την κριτική οι τρεις σεφ ευχήθηκαν στον Δημήτρη Ταϊρίδη ή αλλιώς γνωστό και ως Μπόμπαινα «Χρόνια Πολλά», αφού είχε τα γενέθλιά του.

Ο κοσμογυρισμένος πρώην ιδιοκτήτης ιστορικής ψαροταβέρνας στην Καισαριανή, υποστηρίζει πως γνωρίζει τα πάντα για όλα τα θαλασσινά εδέσματα και όχι μόνο. Δηλώνει ανταγωνιστικός και παράλληλα συνεργάσιμος. Μπήκε με μικρό καλάθι στον διαγωνισμό αλλά δε φοβάται να κριθεί, έχοντας εμπιστοσύνη στις μαγειρικές του γνώσεις. Έχει αρραβωνιαστεί 17 φορές και αποκαλεί τη σύντροφό του, σύζυγο!

Κόκκινοι ή Μπλε κέρδισαν τη δοκιμασία με… άρωμα Ιταλίας;

Και ενώ η αγωνία των παικτών κορυφωνόταν περιμένοντας για να ακούσουν τι είχαν να τους πουν οι Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο τελευταίος ελάφρυνε το κλίμα με μια μόνο ατάκα.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στο γλυκό, καθώς πριν από αυτό τις δυο ομάδες χώριζε μόλις ένας πόντος.

Το πιο νόστιμο και σωστά ψημένο κανόλι ανήκε στους «κόκκινους», οι οποίοι συγκέντρωσαν συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία 93 βαθμοί έναντι 87 και ανακηρύχθηκαν μεγάλοι νικητές της δοκιμασίας προς απογοήτευση των «μπλε», οι οποίοι πλήρωσαν ακριβά το πρώτο πιάτο που ήταν εκτός θέματος.

Η νικήτρια ομάδα, όπως ανακοίνωσε και ο Πάνος Ιωαννίδης, θα έχει τη χαρά να γιορτάσει τη νίκη και την είσοδο της στη χρυσή δεκάδα του διαγωνισμού παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη, απολαμβάνοντας αυθεντικό ιταλικό φαγητό δια χειρός Μάγκυς Ταμπακάκη.

Τι θα έκανε η Ελισάβετ τα πλεονεκτήματα του αρχηγού

Η Μπλε ομάδα, λοιπόν, ήταν η ηττημένη αλλά η Ελισάβετ βγήκε από τη δύσκολη θέση, αφού δεν χρειάστηκε να μοιράσει πλεονεκτήματα, όπως συμβαίνει συνήθως σε κάθε Ομαδική Δοκιμασία με τους αρχηγούς των ηττημένων.

Ωστόσο, σε περίπτωση που της δινόταν η δυνατότητα να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση αυτός θα ήταν ο εαυτός της, ενώ αν της είχε ζητηθεί να «σώσει» κάποιον από τους συμπαίκτες της, θα έδινε την ασυλία σε όποιον είχε κάνει το καλύτερο πιάτο.

Οι νικητές απόλαυσαν αυθεντικό ιταλικό δια χειρός Μάγκυς

Την ίδια ώρα οι κόκκινοι είχαν τη χαρά να γιορτάσουν τη νίκη και την είσοδο τους στη χρυσή δεκάδα του διαγωνισμού παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη, απολαμβάνοντας αυθεντικό ιταλικό φαγητό δια χειρός Μάγκυς Ταμπακάκη στο εστιατόριο της “Napul’è Italian Comfort Food & Wine”.

Η Ελπίδα ή η Ελισάβετ κέρδισε την ατομική ασυλία;

Οι «μπλε» τώρα είχαν μια τελευταία ευκαιρία να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο MasterChef. Στο τέλος το μέλος εκείνο που θα κέρδιζε τη μια και μοναδική ασυλία δε θα μπορεί να ψηφιστεί στο αποψινό συμβούλιο που θα αναδείξει τους υποψήφιους προς αποχώρηση.

Στην πρώτη φάση της δοκιμασία ασυλίας που απαιτούσε από τους παίκτες να ετοιμάσουν μια κλασική συνταγή ζυμαρικών νικήτριες αναδείχθηκαν η Ελπίδα με την Ελισάβετ.

Για την ακρίβεια το ζητούμενο ήταν να παρασκευάσουν δυο μακαρονάδες σε μόλις 30 λεπτά. Οι πέντε διαγωνιζόμενοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε pesto, arabiata και μακαρονάδα με ελιές.

Όταν έφτασε η στιγμή της κρίσης και πιο συγκεκριμένα η σειρά του Δημήτρη Ταϊρίδη να παρουσιάσει τα πιάτα του, η τύχη φάνηκε ότι δεν ήταν με το μέρος του. Πολύ πιο συγκεκριμένα, η μια του μακαρονάδα ήταν αρκετά καυτερή, με αποτέλεσμα να κάψει τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ενώ σε εκείνη με τις ελιές, ο Σωτήρης Κοντιζάς βρήκε ένα κουκούτσι.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα, ο ίδιος ο «Μπόμπαινας» έβαλε τα γέλια και είπε «Το ζήσαμε και αυτό, σας την έφερα γατάκια»

Στη δεύτερη φάση που έπρεπε να φτιάξουν τρεις τέλειες πίτσες την καλύτερη προσπάθεια είχε η Ελπίδα, κερδίζοντας έτσι την ασυλία από την Ελισάβετ και την είσοδό της στους TOP 10 του φετινού διαγωνισμού.

«Σίγουρα θα ψηφιστώ και δε με νοιάζει κιόλας. Είμαι εδώ για να παλέψω. Πολλοί θα θέλανε το είδα στα μάτια τους ότι όταν τους είπα ”μην ανησυχείτε θα παλέψω ήταν με κάτι χαμόγελα και όλοι με αγκάλιαζαν και με αγαπούσαν και μου λέει ο Γιάννος δεν τα βλέπεις; Ξύπνα άνοιξε τα μάτια σου θα σε φάνε, θέλουν τη θέση σου”. Και τον ευχαριστώ γι’ αυτό, άλλη μια φορά με βοηθάει», δήλωσε στο τέλος η Ελισάβετ αναφορικά με τη συμπεριφορά των συμπαικτών της μετά την ήττα τους.

Το Twitter δεν λυπήθηκε την Ελισάβετ

Οι χρήστες του Twitter, τώρα δεν λυπήθηκαν και «έριξαν» στην αρχηγό Ελισάβετ τις ευθύνες για την ήττα και το αρνητικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, αυτό που τους ενόχλησε περισσότερο ήταν ότι ενώ η ίδια είπε πως θα αναλάβει τις ευθύνες της, τελικά διεκδίκησε την ασυλία μέχρι τέλους.