«Δεν έγινες καλύτερος άνθρωπος τελικά. Όλα τα περνάμε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Δεν έγινες καλύτερος άνθρωπος» είχε πει ο Βαλάντης στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου κατά τη διάρκεια ενός συμβουλίου στο Survivor και έκανε την συμπαίκτρια του να βάλει τα κλάματα. Η φράση αυττή του Βαλάντη σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο Βαλάντης, δίνοντας συνέντευξη στην εκπομπή «Όλα γκουντ», το περασμένο Σαββατοκύριακο δικαιολόγησε τα λεγόμενα του για άλλη μια φορά κι έκανε αναφορά στη θρησκεία.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι», το μεσημέρι της Τρίτης (08/02), στην ενότητα «Χρυσή Τηλεόραση» προβλήθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα και ο Νίκος Μουτσινάς απάντησε στον Βαλάντη για τα όσα είπε σχετικά με τη θρησκεία και την Εκκλησία.

«Μην τα μπερδεύουμε όλα. Έτσι κι αλλιώς είναι πάρα πολλά αυτά που έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες που έχουν παρεξηγηθεί κάπως ρε παιδί μου. Είναι άλλη ερμηνεία. Ο Θεός μας αγαπάει όλους, δεν βάζει δοκιμασίες για να περάσουμε δύσκολα. Μην τα μεταφράζουμε όπως μας βολεύει. Δεν το κάνει αυτό, ηρεμήστε» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Μουτσινάς.

«Δεν πιστεύω ότι λέει κάτι τέτοιο η Εκκλησία»

«Από εκεί και πέρα, μια έκφραση, κάποια λόγια να τα πάρεις και να τα πεις κάπου αλλού σε κάποια συνθήκη, έχει μια σημασία γιατί αλλάζει. Εδώ το κομμάτι αυτό δεν έχει καμία σχέση. Αποκλείεται η Εκκλησία να είπε “άμα είσαι εσύ πιστός, άμα δεις κάποιον που σε εκνευρίζει και δεν κάνει αυτό που θέλεις να του πεις… ααα δεν έβαλες μυαλό!”. Δεν πιστεύω ότι λέει κάτι τέτοιο η Eκκλησία» είπε στην συνεχεια ο Νίκος Μουτσινάς και «έκλεισε» λέγοντας: «Μιλάμε για έναν Θεό οποίος μας αγαπάει. Αν μιλάμε για έναν θεό, ο οποίος μας κουνάει το δάχτυλο, τότε μιλάμε για μια άλλη θρησκεία και δεν πιστεύω ότι είναι αυτή που συζητάμε αυτή τη στιγμή».