Ένα από τα δυνατά χαρτιά του Ant1 είναι ο Γιώργος Παπαδάκης ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» επί 31 συνεχόμενες χρονιές. Ο δημοσιογράφος, στα χρόνια της συνεργασίας του με τον Ant1 έχει «χτίσει» κάτι παραπάνω από μια καλή επαγγελματική σχέση με την ιδιοκτησία του σταθμού. Οι καλά γνωρίζοντες, χαρακτηρίζουν την σχέση του Γιώργου Παπαδάκη με την ιδιοκτησία του Ant1 «οικογενειακή».

Το συμβόλαιο του Γιώργου Παπαδάκη με τον Ant1 λήγει το καλοκαίρι και ο δημοσιογράφος ξεκίνησε να κάνει συζητήσεις με τους ιθύνοντες ενόψει της λήξης αυτής.

Λίγο καιρό πριν, οι φήμες πως ο Γιώργος Παπαδάκης θα αποχωρήσει από τον Ant1 «φούντωσαν» και ήθελαν τον δημοσιογράφο ήδη να βρίσκεται σε αναζήτηση της επόμενης τηλεοπτικής του στέγης.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπαδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Ant1 ενώ στο «τραπέζι» της διαπραγμάτευσης του συμβολαίου του φαίνεται πως είναι μια ενδεχόμενη αλλαγή στην ώρα του «Καλημέρα Ελλάδα», δηλαδή να «ρίχνεται» στη μάχη της ενημέρωσης λίγο νωρίτερα.