Στο συμβούλιο του νησιού μεταφέρθηκαν οι παίκτες του Survivor για να μάθουν τους υποψήφιους προς αποχώρηση. Πριν ξεκινήσει όμως η διαδικασία, ο Γιώργος Λιανός θέλησε να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση στους παίκτες.

«Όπως ήδη γνωρίζετε, το Survivor έχει κάποιους κανόνες και αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται απ’ όλους τους παίκτες. Ένας από τους βασικούς κανόνες παραβιάστηκε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν οι αντίστοιχες συνέπειες και ποινές. Το περιστατικό αυτό έχει να κάνει με έναν παίκτη των Μαχητών, τον Γιάννη Τσολάκη» είπε αρχικά ο Γιώργος Λιανός.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο παρουσιαστής ο παίκτης: «Μπροστά στα μάτια ανθρώπων της παραγωγής, ο Γιάννης πήρε ένα ποτήρι καφέ που βρισκόταν στον χώρο των γυρισμάτων και παρά τις υποδείξεις των ανθρώπων της παραγωγής, δεν το άφησε. Tο χρησιμοποίησε πίνοντας καφέ. Αυτό είναι παράβαση των κανονισμών και δεν μπορεί να μείνει χωρίς ποινή. Η ποινή για τον Γιάννη Τσολάκη είναι ότι στα τρία επόμενα έπαθλα τα οποία θα κατακτήσει η ομάδα των Μαχητών, είτε έπαθλα φαγητού είτε επικοινωνίας, δεν θα συμμετέχει».

Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφιάνα Αβραμάκη, Αθηνά Ευμορφιάδη και Ασημίνα Χατζηανδρέου είναι οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση οι οποίοι προέκυψαν στο συμβούλιο του Survivor. Ο Θανάσης Βισκαδουράκης είχε βγει υποψήφιος από την ψηφοφορία των παικτών, η δεύτερη υποψήφια είναι η Σοφιάννα Αβραμάκη. Η Μυριέλλα Κουρεντή που είχε κερδίσει το αγώνισμα της ασυλίας «έδωσε» την Αθηνά Ευμορφιάδη ενώ ο Σάββας Κάλφας έστειλε στον τάκο την Ασημίνα Χατζηανδρέου.