Διάσημοι και Μαχητές μεταφέρθηκαν στο συμβούλιο του Survivor 5 στο επεισόδιο της Τετάρτης (19/1) όπου ο Γιώργος Λιανός καλωσόρισε τους παίκτες. Στο τέλος του συμβουλίου ένας από τους Διάσημους είδε την πόρτα της εξόδου. Οπως πρωτότυπη ήταν πάντως η έναρξη, άλλο τόσο ιδιαίτερο ήταν και το φινάλε της βραδιάς.

«Όπως θα δείτε αυτό το συμβούλιο είναι λίγο ιδιαίτερο. Έχουμε μια απουσία από τον πάγκο των Διασήμων, τον Βαλάντη, ο οποίος αν και δεν έχει αποχωρήσει οικειοθελώς από το παιχνίδι, αν και δεν έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, αποφάσισε από την αρχή του σημερινού παιχνιδιού να μείνει μακριά από την ομάδα του. Αυτή είναι μια προσωπική του απόφαση. Δεν μπορεί να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την κόκκινη ομάδα, την ομάδα των Διασήμων» ενημέρωσε αρχικά ο παρουσιαστής για την απουσία του Βαλάντη από το συμβούλιο, συμπληρώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη ήταν μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία.

Στο τέλος ήρθε η ανακοίνωση και ο Βαλάντης βρέθηκε τελικά εκτός ριάλιτι. Η στρατηγική των Διασήμων να βάλουν απέναντί του στις υποψηφιότητες τον Γιωρίκα Πιλίδη και τον Θανάση Βισκαδουράκη ώστε να θέσουν εκτός παιχνιδιού τον τραγουδιστή «έπιασε». Στο άκουσμα των νέων οι Διάσημοι ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ενώ οι παίκτες και των δύο ομάδων αγκαλιάζονταν και χαίρονταν εμφανώς με την απόφαση του κοινού.

Ο παίκτης βεβαίως δεν ήταν παρών για να μιλήσει και έτσι μίλησαν οι συνυποψήφιοί του, ο Γιωρίκας και ο Θανάσης και ευχαρίστησαν τον κόσμο για το αποτέλεσμα.

«Μόλις βγω από το παιχνίδι θα ήθελα να κάνω μια συζήτηση μαζί του» είπε ο πρωταθλητής.

«Για μένα τώρα ξεκινάει το Survivor» είπε η Ευρυδίκη χαρακτηριστικά.

Ο Βαλάντης έμαθε για την αποχώρησή του μέσω… γράμματος με το όνομά του και υπό επιβλητική μουσική με την οποία έντυσε η παραγωγή τα καρέ του και με τον ίδιο να καίει την κόκκινη μπαντάνα μαζεύοντας τα πράγματά του για να αποχωρήσει.

Το Twitter πόνταρε βέβαια στο ότι ο Βαλάντης θα κάψει την καλύβα φεύγοντας.

Μαχητές εναντίον Θανάση Βισκαδουράκη και η «βόμβα» της Ευρυδίκης

Μεγάλο θέμα στο συμβούλιο του νησιού τώρα έγινε από τους Μαχητές η στάση του Θανάση Βισκαδουράκη στον αγώνα επάθλου.

Ο παίκτης των Διασήμων που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού αποφάσισε να πάρει τον ρόλο του coach και εμψυχωτή για την ομάδα του και αλώνιζε στον στίβο μάχης φωνάζοντας συνθήματα κατά των αντιπάλων.

Αυτό βέβαια δεν πέρασε… ντούκου!

Οι Μαχητές τόνισαν ότι δεν τους άρεσε η στάση του και ότι ενώ είχαν καλή γνώμη για εκείνον ενοχλήθηκαν πολύ και τους εξέπληξε αυτή η πλευρά του ηθοποιού.

«Ήταν προσβλητικός» είπαν μεταξύ άλλων οι Μαχητές.

Φυσικά οι Διάσημοι τον υπερασπίστηκαν με θέρμη, ειδικά ο Γιωρίκας λέγοντας στην Ασημίνα -που δήλωσε ότι την αποσπούσε ο Θανάσης όσο έπαιζε- ότι:

«Δεν στέκει τίποτα από αυτά που λένε. Αν είσαι ποδοσφαιριστής και ακούς τον πάγκο είσαι αποτυχημένος. Αν τους τσιμπάει και τους ενοχλεί τότε θα συμβουλεύσω τον Θανάση να το κάνει άλλες 1000 φορές για να κερδίσουμε. Προσπαθούν να πιαστούν από ένα πράγμα αρκεί να κατηγορήσουν. Κανείς δεν μπορεί κάτι κακό για τον Θανάση» είπε.

Η Ευρυδίκη πήγε το πράγμα ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι εάν ο Θανάσης αποχωρήσει θα φύγει και εκείνη.