Η Παρασκευή Σταματοπούλου ήταν η τελευταία παίκτρια που αποχώρησε από την ομάδα των Μαχητών στο Survivor 5. Η 26χρονη παίκτρια ένιωθε αρκετά πιεσμένη με τις δύσκολες συνθήκες στον Άγιο Δομίνικο, με τους συμπαίκτες της μάλιστα να δηλώνουν πως είχαν συμφωνήσει αν έχαναν να την ψηφίσουν μιας και η μόνη λύση στα προβλήματά της θα ήταν η αποχώρηση.

Η πρώην παίκτρια του ριάλιτι επιβίωσης, παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στην εκπομπή Love It, λίγο πριν γυρίσει στην Ελλάδα και μίλησε για όλα.

«Δεν έχω προσαρμοστεί ακόμη αλλά νιώθω λίγο καλύτερα. Υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου, τις ψυχικές. Με πίεσε πάρα πολύ η μοναξιά που ένιωθα. Η Ασημίνα με παρακαλούσε να μην φύγω. Είναι από τους πιο δοτικούς και πρακτικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Το βράδυ που γίναμε μούσκεμα ήταν η χειρότερή μου στιγμή.

Ξυπνάω, στάζω, για μία ώρα προσπαθώ να ανάψω τη φωτιά και δεν ανάβει. Ξυπνάει η Ασημίνα, η Σοφιάννα αρχίζει και κλαίει, έρχεται μπροστά, βγάζει το ταμπόν της, το πετάει στη φωτιά και βάζει φωτιά. Και νιώθω ότι μου έσωσε τη ζωή. Ήταν τόσο σημαντικό αυτό που έκανε για μένα γιατί μου έσωσε το βράδυ» τόνισε αρχικά η παίκτρια και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια άλλη δυσκολία που αντιμετώπισε στο παιχνίδι.

«Πριν μπω στο Survivor δεν είχα σκεφτεί ότι θα δυσκολευτώ λόγω βιγκανισμού. Με ζόρισε η λογική ότι πρέπει να επιβιώσουμε με κάποιον τρόπο στο περιβάλλον και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Αυτή τη λογική δεν είχα σκεφτεί. Δεν ένιωσα αδικημένη όταν έτρωγαν κρέας. Ένιωθα αδικημένη από την τύχη μου. Ένιωσα αδικημένη αργότερα όταν ήρθαν οι κονσέρβες και ο Κατσαούνης είπε ότι εδώ πρέπει να τα τρώμε όλα. Σκεφτόμουν πιο πολύ ότι μπορεί να έχω κουράσει κάποιους επειδή είμαι vegan όμως δεν με αφορούν. Απευθυνόμουν σε εκείνους που θα ταυτιστούν μαζί μου.

Η σχέση της με τον Γιώργο Κατσαούνη

Η παίκτρια ακολούθως μίλησε για τον Γιώργο Κατσαούνη και την δύσκολη σχέση που είχε μαζί του.

«Ο Γιώργος Κατσαούνης είναι παρορμητικός, απόλυτος και πεισματάρης. Οι ιδέες του για το πώς πρέπει να είναι ο άντρας, για την τιμή, για την πατρίδα με κουράζουν πάρα πολύ. Έχει στεγανά μέσα στο κεφάλι του που δεν σπάνε και τον εγκλωβίζουν και δεν αφήνουν να κάνω συζήτηση μαζί του πόσο μάλλον να χτίσω μια απλή σχέση».

Και αναφορικά με τις κατηγορίες του παίκτης στο τελευταίο συμβούλιο του νησιού για στημένο παιχνίδι που έφεραν όλη την ομάδα εναντίον του η Παρασκευή Σταματοπούλου είπε: «Ήμουν ψυχολογικά χάλια, δεν ήθελα να παίξω και το ήξερε όλη μου η ομάδα, αλλά σε όλους είπα να παίξουν κανονικά, οπότε το παιχνίδι δεν ήταν στημένο. Αυτό που είχαμε συμφωνήσει όλη μαζί σαν ομάδα ήταν ότι στη ασυλία, θα ψηφίσουμε εμένα. Δεν μετανιώνω που ήρθα, έκανα ένα βήμα που φοβόμουν να κάνω, φεύγω έχοντας μάθει αρκετά πράγματα για τον εαυτό μου και νομίζω ότι κάποια άτομα που γνώρισα μέσα θα γίνουν πολύτιμα για τη ζωή μου», τόνισε αρχικά η Παρασκευή Σταματοπούλου.

«Δεν ήταν στρατηγική του Κατσαούνη αυτό που είπε στο συμβούλιο. Ο Κατσαούνης κάνει αυτό που σκέφτεται. Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο στο κεφάλι του γι’ αυτό κάνει κωλοτούμπες. Δεν είδα από όλους την απόλυτη στάση που είχα εγώ απέναντι στον Κατσαούνη. Αυτό είναι καλό γιατί δεν θα ήθελα να μείνει μόνος του, δεν είμαι απάνθρωπη.

Οι εκρήξεις με τον Θανάση Μπέλλο

Για τις εκρήξεις που είχε η ίδια με τον Θανάση Μπέλλο στην καλύβα, η Παρασκευή Σταματοπούλου δήλωσε: «Η δήλωσή μου στον Θανάση, ήταν ότι εδώ όλοι πρέπει να τα κάνουμε όλα. Στην καλύβα, βοηθήσαμε όλοι, άντρες γυναίκες και αυτό που εγώ λέω σαν επιχείρημα είναι ότι δεν γίνεται οι γυναίκες να ασχολούνται με τα πάντα και εσείς να ασχοληθήκατε με ένα πράγμα. Εμένα δεν με νοιάζει ποιος θα πάρει την καλύτερη πλευρά, με νοιάζει ότι η μισή καλύβα είναι ακάλυπτη, για τη μισή που είναι καλυμένη δουλέψαμε όλοι και δεν συντονιστήκαμε να φτιάξουμε και την άλλη μισή. Ο Μπέλλος μου είπε αφού είστε τόσο αντράκια φτιάξτε τη μόνη της».

Ειδύλλιο Γιώργου Κατσαούνη – Μυριέλλας Κουρεντή

Για το ειδύλλιο που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Γιώργο Κατσαούνη και την Μυριέλλα Κουρεντή, η ίδια σχολίασε: «Τα παιδιά συμπαθιούνται παραπάνω και ο Κατσαούνης συμπαθεί την Μυριέλλα περισσότερο και από την ομάδα του. Εμένα δεν με νοιάζει αν αυτό είναι ερωτικό ενδιαφέρον. Για την Μυριέλλα δεν έχω ιδέα γιατί δεν έχω συναναστραφεί σαν άνθρωπο, αλλά από αυτά που έβλεπα δεν είναι ότι τον απέκλειε σαν άνθρωπο. Όμως, θεωρώ τελικά, ότι μέσα σε αυτό το παιχνίδι, αυτό που μπορούσε να συντηρήσει την ψυχολογία ενός παίκτη ήταν η ομάδα του και οι νίκες και το να αποκλείεσαι από την ομάδα σου επειδή συμπαθείς μόνο ένα άτομο, το θεωρούσα χαζή κίνηση. Εννοείται ότι έχει κάνει κακό στη Μυριέλλα. Όμως και η Μυριέλλα έχει τεράστια ευθύνη. Η Μυριέλλα και ο Κατσαούνης είπαν και αλήθειες και ψέματα στα συμβούλια. Και οι δύο έκαναν κακό στις ομάδες τους».