Με μια γοητευτική, όσο και ταλαντούχα, παρουσία αποχαιρέτησε το 2021 η εκπομπή «Αυτός και ο άλλος». Οι Θοδωρής Βαμβακάρης και Τάκης Γιαννούτσος υποδέχτηκαν τη Σμαράγδα Καρύδη την Τρίτη (28/12) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και λίγο πριν από την εκπνοή του 2021.

Η αγαπημένη ηθοποιός αποκάλυψε τι θυμάται από τις ημέρες των Χριστουγέννων ως παιδί, πότε σταμάτησε να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη και ποια είναι τα δώρα που δεν έχει ξεχάσει.

Ακόμη, μίλησε για τη νέα θεατρική παράσταση, στην οποία θα πρωταγωνιστεί με έναν all star θίασο, και εξήγησε γιατί δεν της έλειψε το θέατρο στην περίοδο της καραντίνας. Εξομολογήθηκε την αγάπη της για τα παιχνίδια, μίλησε για το παιδί μέσα της και παραδέχτηκε ότι ένας… άσος στην μπιρίμπα μπορεί και να την κάνει να… πάρει τα βουνά!

Αναφέρθηκε στον ρόλο που τη σημάδεψε, την «Ντάλια» στο «Παρά πέντε», έκανε λόγο για τον φόβο της αποτυχίας και τα εμπόδια που συνήθιζε να βάζει η ίδια στον εαυτό της και εξομολογήθηκε πώς είναι να μεγαλώνει ως το μοναχοπαίδι γνωστών ηθοποιών.

Μίλησε, επίσης, για τη σχέση της με τον χορό και την τηλεόραση, αλλά και για τη σχέση της με τον σύντροφο της ζωής της, Θοδωρή Αθερίδη.

Τί είπε η αγαπημένη ηθοποιός για τα Χριστούγεννα:

«Δεν περιμένω κάτι από τα Χριστούγεννα. Απολαμβάνω την υπόλοιπη ζωή. Με ενοχλεί πάρα πολύ η κίνηση στα μαγαζιά. Πάντα βρίζω αυτές τις μέρες. Θα μου άρεσαν αυτά που βλέπουμε σε ταινίες που είναι σε σαλέ και τρώνε μαζί, αυτά θα ήταν τα ιδανικά μου Χριστούγεννα.

Παρότι δεν έχω παραστάσεις, δεν θέλω να ταξιδέψω αυτές τις γιορτές γιατί φοβάμαι μην αρρωστήσω και με κρατήσουν αλλού. Δεν θυμάμαι μικρή να περιμένω τον Άγιο Βασίλη ή να πιστεύω ότι θα έρθει. Από τα παιδικά μου χρόνια αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι τα καλοκαίρια» είπε μεταξύ άλλων.

«Υπάρχει μια ενοχή όταν μεγαλώνεις»

Η ηθοποιός μίλησε για το age shaming:

«Το να μεγαλώνεις δεν αρέσει σε κανέναν. Επειδή όλο αυτό σε οδηγεί να πεθάνεις δεν σου αρέσει. Και τον φόβο του θανάτου έχω και της φθοράς. Το λέμε λίγο για παρηγοριά ότι μας αρέσει να μεγαλώνουμε. Αν μπορούσα να είμαι 20 -30 με το μυαλό που έχω στα 70 θα είχα όλη τη ζωή μπροστά. Δεν λέω ότι δεν είναι ωραίο το ότι γερνάμε. Πρέπει να πάμε με αυτό που γίνεται. Υπάρχει μια ενοχή όταν μεγαλώνεις. Γιατί να απολογείται κάποιος που μεγαλώνει; Σαν μια ήττα που τρως. “Ήταν ανάγκη να συμβεί σε μένα;” που λέει και ο Αλκίνοος. Υπάρχει μεγάλη ενοχή να πεις ότι είσαι στην κλιμακτήριο» είπε χαρακτηριστικά.

Το Celebrity Game Night και τα επιτραπέζια

«Δεν ήξερα αν μπορώ να το κάνω καλά και όταν μου το στείλανε από την παραγωγή το DVD με την Αμερικάνα που το έκανε αναρωτιόμουν ποιος Έλληνας θα είναι τόσο ακομπλεξάριστος να τα κάνει αυτά; Ο Θοδωρής μου είπε “μπορείς, θα το κάνεις καλύτερα από την Αμερικάνα”» τόνισε για το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει στο Mega.

Η ηθοποιός μίλησε για ένα περαστικό σε διακοπές με τον Θοδωρή Αθερίδη που δείχνει πόσο ανταγωνιστική γίνεται στα παιχνίδια.

«Eίναι κάποιοι που με εκνευρίζουν πάρα πολύ στα επιτραπέζια γιατί είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Μπορεί να τσακωθώ με φίλο μου. Τσακώθηκα τόσο πολύ στην μπιρίμπα όταν ήμουν σε διακοπές στο Μεγανήσι. Δεν θέλω να τον εκθέσω ποιος ήταν, ο Θοδωρής ήταν. Μου έκλεισε με τον άσο τον μπαλαντέρ και τον μπλόκαρε. Κουβέντα στην κουβέντα λογοφέραμε. Τσαντίστηκα τόσο πολύ που πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στο βουνό και δεν ήξερα πού είμαι. Και χάθηκα και αγριεύτηκα. Γύρισα μόνη μου. Είχε τσαντιστεί, δεν με πήρε τηλέφωνο ο Θοδωρής» είπε.

«Ο Θοδωρής είναι καλός στα παιχνίδια. Όταν καθόμαστε να παίξουμε θέλουμε να τσαντίσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν παίζουμε οι δυο μας. Παίζαμε μπιρίμπα σε έναν καύσωνα και μου έπαιρνε όλα τα φύλλα από κάτω και πήγα να πεθάνω, έσκασα, άρχισα να μην αναπνέω» είπε ακόμα.

Ο Θοδωρής Αθερίδης, ο πατέρας της και ο Γιώργος Καπουτζίδης

«Το ότι είμαι μοναχοπαίδι σίγουρα παίζει έναν ρόλο σε αυτό που έχω γίνει. Σίγουρα δεν μοιράζομαι φαγητό. Δεν θέλω να μου κόψεις κομμάτι. Αυτό με τη βολή μου που έχω, μου αρέσει να είμαι μόνη μου κάποιες φορές. Θέλω τον χώρο και τον χρόνο μου, το έχω από παιδί παρότι θα ήθελα να έχω αδέλφια. Ο Γιάννης (σ.σ. ο σκύλος της) δεν σε καταπιέζει» είπε συνεχίζοντας την ιδιαίτερη «ψυχαναλυτική» συζήτηση που είχε με τους παρουσιαστές.

«Ο Θοδωρής δεν με ενοχλεί, γράφει οπότε σημαίνει ότι κι αυτός θέλει προσωπικό χώρο. Τα βρίσκουμε απόλυτα σε αυτόν τον τομέα. Μου αφήνει και του αφήνω χώρο. Γίνονται τα πράγματα πολύ φυσιολογικά» είπε και εξήγησε ότι και οι δύο έχουν τη δική τους ζωή.

«Αν πούμε τώρα ότι χωρίσαμε ο καθένας έχει το σπίτι του, τους φίλους του, τα λεφτά του. Είναι μια σχέση που δεν κρεμόμαστε ο ένας από τον άλλο για το ο,τιδήποτε. Θέλουμε και είμαστε μαζί» τόνισε και στη συνέχεια:

«Δεν ήθελα να παίζω ρόλους femme fatale. Ξεκινάς τη δουλειά και μπορεί να μη σου τύχουν αυτά που θέλεις. Τα κάνεις γιατί πρέπει να δουλέψεις. Έχω κάνει μια πολύ κακή δουλειά που έμαθα πολλά πράγματα, τηλεοπτική δουλειά. Δεν μου άρεσε εμένα» είπε για τους ρόλους της και αναφέρθηκε στη «Ντάλια» του «Παρά πέντε», έναν πολύ σημαδιακό ρόλο.

«Ο ρόλος της Ντάλιας, το πώς παίχτηκε σαφώς έχει κομμάτια του πώς είμαι εγώ. Το μαλλί της Ντάλιας ήταν δική μου έμπνευση. Τα μπροστινά μαλλιά ήταν δικά μου. Η περούκα είναι στο σπίτι μου.

Αν ερχόταν ο Καπουτζίδης και μου έλεγε να παίξω σε σειρά δική του θα πήγαινα χωρίς να δω το σενάριο. Κάνουμε παρέα με τον Γιώργο κι έχουμε διπλανά σπίτια στην Αίγινα. Αν ήθελε να κάνει comeback του “Παρά πέντε” θα το έκανα» είπε και διηγήθηκε πώς θα ήταν σήμερα η ηρωίδα της.

«Τα δίδυμα παιδιά μου θα έχουν φτάσει στην εφηβεία. Πιστεύω ότι δεν έχει χωρίσει με τον Αλέξη αλλά περνάνε μια κρίση» είπε.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι έχει στα σκαριά ένα σενάριο.

«Ο Θοδωρής είναι ο γκόμενός μου!»

Μιλώντας για τον Ντίνο Καρύδη, τον πατέρα της είπε:

«Ξέρω ότι έχω πάρει από τον μπαμπά μου διάφορα πράγματα. Μου έχει κάνει πολύ αυστηρή κριτική. Έχει έρθει σε παράσταση και ήταν έξαλλος. Δεν μου χαϊδεύει πάντα τα αυτιά. Μου έχει περάσει τον φόβο της αποτυχίας. Είχα κρίση πανικού πάνω στη σκηνή. Ήταν στην επίσημη πρεμιέρα των Κόκκινων Φαναριών, ήμουν πολύ νέα. Παθαίνω ένα πατατράκ, άρχισα να τρέμω, ότι βλέπουν όλοι. Σωριάστηκα στην καρέκλα και είπα τα λόγια να τελειώνω. Έτρεμα. Όταν τελείωσε η σκηνή βγήκα έξω. Μου κόλλησε στο κεφάλι ότι έχω υπόταση και άρχισα να τρώω μια χούφτα αλάτι πριν βγω στη σκηνή.

Όταν μπαίνω στο αεροπλάνο -που το σιχαίνομαι- το χειρότερό μου είναι η απογείωση. Έχω βρει ένα ωραίο κόλπο και τραγουδάω δυνατά “τι ωραία που είναι η απογείωση”. Σταμάτησαν όλα τα σωματικά, έδωσε ο εγκέφαλος εντολή στο σώμα» είπε μιλώντας για το πώς καταπολέμησε τις κρίσεις πανικού.

«Κάνουμε κριτική ο ένας στον άλλο, όχι κακοπροαίρετη. Ο Θοδωρής είναι ανοιχτός στα πάντα. Με έχει ανοίξει πολύ. Μπορεί να εκθέσει τον εαυτό του, να πει μια ιδέα του. Είμαι υποστηρικτική στις επιλογές του όταν είναι σωστές» είπε ακόμα.

Όταν ρωτήθηκε τι είναι ο Θοδωρής για εκείνην, πολύ αφοπλιστικά απάντησε: «Ο γκόμενός μου!»