«Ο σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Πέρα από τη γενική αρχή του σεβασμού της μνήμης νεκρού ανθρώπου», επισημαίνει ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ Γιάννης Αποστολόπουλος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνει πως το πειθαρχικό όργανο της Ένωσης Συντακτών «θα εξετάσει την περίπτωση δημοσιογραφικού σχολιασμού για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά», για τον οποίο «έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΟ σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκοντα σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας…

Posted by Giannis Apostolopoulos on Monday, November 29, 2021

Υπενθυμίζεται πως άρθρο του δημοσιογράφου Στέφανου Κασιμάτη στα «Νέα Σαββατοκύριακο» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Κίνημα Αλλαγής, και όχι μόνο, για την αναφορά του στη Φώφη Γεννηματά.

«Αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, ο δημοσιογράφος.

«Περιφρόνηση και Απαξίωση»

Ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η “Πανδώρα” του “γνωστού και μη εξαιρετέου” κ. Κασιμάτη, στη στήλη του στα ΝΕΑ, ξαναχτύπησε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά με άθλιο τρόπο που ντράπηκε μέχρι και η ντροπή».

«Η απάντησή μας είναι η ίδια που τόσα χρόνια η ίδια έδινε σε συστηματικά και λυσσαλέα χτυπήματα, που όχι μόνο με δημοσιογραφία, αλλά ούτε με το περιθώριο δεν συνάδουν: Περιφρόνηση και Απαξίωση», πρόσθεσε.

Σε καταδικαστικές δηλώσεις προχώρησαν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων.