Το Castlevania είναι μεταξύ των σειρών που βρίσκονται ψηλά ανάμεσα στο original περιεχόμενο στο Netflix. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι η σειρά θα έρθει στο τέλος της με την 4ην σεζόν μέρος του κοινού ταρακουνήθηκε καθώς φαινόταν πως το Castlevania θα έχει μέλλον. Κάποιες αμφιβολίες λοιπόν δημιουργήθηκαν καθώς η σειρά είχε απλώσει αρκετά την ιστορία της και φαινόταν πως δεν θα προλάβει να κλείσει όλα τις τα μέτωπα. Η εξαιρετική ομάδα όμως πίσω από το Castlevania κατάφερε το ακατόρθωτο και παρέδωσε μια τελευταία σεζόν που θα καλύψει τους πάντες.

Ακολουθεί η κριτική της σειράς από το Lordoftheseries.gr.

Η 4η σεζόν λοιπόν ξεκινά ακριβώς από εκεί που μας άφησε η 3η με το ζεύγος Trevor και Shypha να πολεμούν στον δρόμο βαμπίρ, πλάσματα της νύχτας αλλά και ομάδες ανθρώπων που είναι φανατικοί οπαδοί του Dracula και προσπαθούν να τον επαναφέρουν στην ζωή. Παράλληλα έχουμε και το συμβούλιο της Carmila που πλέον στόχος της είναι να κατακτήσει όλων τον κόσμο με την βοήθεια του στρατού του Hector. Οι μάχες λοιπόν χωρίζονται στα δύο με άλλα μέτωπα να προσπαθούν να εμποδίσουν τις κατακτητικές τάσεις της Carmila και άλλα τους αιρετικούς οπαδούς του Dracula. O Alucard από την άλλη στην 4η σεζόν βρίσκεται πίσω στον δρόμο για την ανθρώπινη πλευρά του κάνοντας νέες γνωριμίες.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο η νέα σεζόν καταφέρνει να σε μαγνητίσει με την φανταστική της αφήγηση καθώς σε βάζει για τα καλά πίσω στο σύμπαν του Castlevania και γρήγορα αλλά με υπέροχο τρόπο αρχίζει να κλείνει κάποιες καταστάσεις ενώ παράλληλα δουλεύει τον δρόμο προς το μεγάλο φινάλε. Κάθε επεισόδιο ικανοποιεί σε όλους τους τομείς είτε μιλάμε για ιστορία, είτε για μάχες ή ακόμα και για τον τρόπο που χειρίζεται τους χαρακτήρες της. Πέρα από το βασικό τρίδυμο για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω σε λίγο η τελευταία σεζόν της σειράς κλείνει ωραία τις ιστορίες από όλους τους χαρακτήρες της και κάνει καλά αυτό που ανέκαθεν κατάφερνε να κάνει. Να δημιουργήσει πολυδιάστατους χαρακτήρες και να παρουσιάσει τα κίνητρα όλων.

Για παράδειγμα χαρακτήρες όπως η Carmila και η Lenor ξεδιπλώνονται όμορφα και εξηγούν στους θεατές τα κίνητρα τους αλλά και τον λόγο της στάσης τους. Αυτή η σεζόν παίζει όμορφα με τους χαρακτήρες και συνεχώς πετάει το ερώτημα εάν ο καθένας από αυτούς μπορεί να ξεπεράσει την φύση του και να δουλέψει για ένα καλύτερο μέλλον και ίσως πιο αισιόδοξο.Οι χαρακτήρες όχι μόνο αποκαλύπτουν τα κίνητρα τους αλλά και το μέγιστο των ικανοτήτων τους. Προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον στις σκηνές μάχης με τον καθένα να ξεπερνά τα δεδομένα του.

Οι Trevor, Sypha και Alucard είναι πιο απολαυστικοί από ποτέ, όταν το πολυπόθητο reunion έρχεται μια από τις πιο ικανοποιητικές και δυνατές σκηνες της σειράς έρχεται στην επιφάνεια. Η χημεία των τριών είναι φανταστική όχι μόνο σε αυτά που λένε αλλά και στον τρόπο που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον κατά την διάρκεια της μάχης. Το δέσιμο τους είναι συγκινητικό και σίγουρα θα μας λείψει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το ζεύγος Trevor-Sypha που μαζί περνάει πολύ ώρα και φαίνεται να έχει ωριμάσει τρομερά.Η σχέση τους είναι δυνατή και προσφέρουν στην σειρά γλυκές στιγμές αλλά και πιο αστείες.

Η 4η και τελευταία σεζόν του Castlevania όχι μόνο κλείνει υπέροχα την φανταστική αυτήν σειρά αλλά καταφέρνει να μας χαρίσει και την καλύτερη της σεζόν. Το σενάριο είναι άριστο με την σειρά να ξεκινάει δυνατά από το πρώτο της επεισόδιο και να δουλεύει υπέροχα για την κλιμάκωση του φινάλε. Κάθε επεισόδιο έχει επικές σκηνές μάχης, αιματηρές και βίαιες όπως μόνο το Castlevania μας είχε συνηθίσει. Από τα επεισόδια της τελευταίας σεζόν όμως δεν λείπει και η σωστή ανάπτυξη των χαρακτήρων. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν έναν ρόλο να παίξουν και έναν σκοπό να εκπληρώσουν για την ολοκλήρωση της ιστορίας. Αυτό λοιπόν οδηγεί σε μια εκπληκτική αφήγηση με πολυδιάστατους χαρακτήρες που κερδίζουν το ενδιαφέρον και την συμπάθεια του θεατή. Το γράψιμο είναι φαινομενικό καθώς καταφέρνει να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα και να προσφέρει ένα αξιομνημόνευτο φινάλε στην σειρά. Οι κεντρικοί ήρωες ήδη ήταν αγαπητοί στο κοινό αλλά πιστεύω πως μετά από αυτήν την σεζόν θα μείνουν αξέχαστοι.

Το Powerhouse Animation φαίνεται πως κράτησε το καλύτερο για το τέλος καθώς το Animation ξεπερνά τον εαυτό του και προσφέρει υπέροχες σκηνές. Ενδιαφέρον αποτελούν και τα τέρατα που κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στην νέα σεζόν. Τίποτα δεν έμεινε στην τύχη και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από την εκπληκτική μουσική επένδυση της 4ης σεζόν. Φανταστικά κομμάτια ντύνουν τις σκηνές δράσης και τις πιο θλιβερές σκηνές και καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα οπτικοακουστικό αποτέλεσμα που σε καθηλώνει.

Το Castlevania λοιπόν τελείωσε και θα το θυμόμαστε ως μια σειρά που ήξερε πότε να σταματήσει. Μια Animated σειρά που παρουσίαζε βαμπίρ, δαίμονες και κυνηγούς τεράτων αλλά κατάφερε να πει μια ιστορία για τον πόνο και το πένθος, την απώλεια αλλά και το δέσιμο που μπορείς να μοιραστείς με κάποιον και πως αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στα δύσκολα. Μια ιστορία για το ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε και ούτε να περιοριζομαστε στα κουτάκια που θέλει να μας βάλει η κοινωνία.

Για όλα αυτά λοιπόν το Castlevania θα μας λείψει και με ανυπομονησία θα περιμένουμε να δούμε πιθανές νέες ιστορίες σε αυτό το σύμπαν.