Τρία ήταν τα καλύτερα πιάτα τα οποία δοκίμασαν οι κριτές του MasterChef 5. Μαργαρίτα Νικολαΐδη, ο Τζιοβάνι Σκάρατζι και η Μαρίνα Ντεμολλάι ήταν οι τρεις παίκτες οι οποίοι με τα πιάτα τους εντυπωσίασαν τους κριτές του MasterChef.

Ωστόσο, ένα ήταν αυτό το οποίο αναδείχθηκε «πρώτο» και ήταν αυτό της Μαρίνας Ντεμολλάι η οποία με τη γλυκιά της παρασκευή κέρδισε στη δοκιμασία του Mystery Box.

«Συγχαρητήρια! Πάρα πολύ καλή προσπάθεια!» είπε στη διαγωνιζόμενη ο Κουτσόπουλος και την ανέδειξε νικήτρια της δοκιμασίας.

Στην συνέχεια οι κριτές, είπαν στους υπόλοιπους παίκτες του MasterChef να αποχωρήσουν από την κουζίνα του MasterChef ώστε να ενημερώσουν την Μαρίνα Ντεμολλάι για τα πλεονεκτήματα τα οποία έχει για την επόμενη δοκιμασία δημιουργικότητας.

Ένα από πλεονεκτήματα της ήταν να επιλέξει αν θα μαγείρευε ή όχι. Η Μαρίνα Ντεμολλάι επέλεξε να μην μαγειρέψει και να ανέβει στον εξώστη και να περάσει κατευθείαν στους 9 καλύτερους του MasterChef.

Η απόφαση αυτή της Μαρίνας Ντεμολλάι προκάλεσε την… έκρηξη του Ιωάννη Αυλωνίτη ο οποίος έσπευσε να τη «λούσει» με κοσμητικά.